Ministerul Sănătății finalizează distribuția dozelor de vaccin gripal, achiziționate

Ministerul Sănătății anunță finalizarea distribuției dozelor de vaccin gripal achiziționate pentru derularea campaniei de vaccinare antigripală din sezonul 2020-2021, ultimele 540.000 de doze urmând să ajungă până miercuri la direcțiile de sănătate publică și, mai apoi, în cabinetele medicilor de familie.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătății sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide. Campania se derulează prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi.

Pentru acest sezon, MS a achiziționat aproximativ 3 milioane de doze de vaccin gripal, repartiția acestora către direcțiile de sănătate publică realizându-se în mai multe etape, începând din 14 septembrie.

Conform monitorizărilor realizate de INSP, până la data de 29 noiembrie au fost vaccinate 864.796 persoane din categoriile la risc.

Ministerul Sănătății precizează că până în prezent a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul și nici un deces confirmat cu virus gripal.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut