Ministerul Sănătății a finalizat repartiția dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanți pentru SARS-CoV-2

Ministerul Sănătății anunță că a finalizat joi, 14 octombrie, repartiția dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanți pentru SARS-CoV-2, un număr de 5206 fiole de anticorpi monoclonali urmând să ajungă în 134 unități sanitare cu paturi pentru tratarea unui număr de 2603 pacienți.

Potrivit MS, repartizarea s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecțioase și a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare.

„Asemenea altor medicații antivirale, eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ și începe producerea de anticorpi specifici de către pacient” – precizează MS.

Cele 5206 fiole de anticorpi monoclonali reprezintă o donație a statului italian, „ca recunoștință a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care țara noastră l-a acordat în anul 2020, atunci când a trimis echipe de medici și asistenți medicali care au lucrat în spitale din Brescia și Lecco”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut