Ministerul Finanțelor face bani pe seama caselor de marcat

Ministerul Finanțelor a încasat 521 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600 de mii de case de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investițiile din cadrul jaloanelor PNRR.

“Este cea mai mare sumă primită până acum și adăugând și primele două tranșe încasate anul trecut ajungem să avem peste 42% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR.”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Prin conectarea celor 600 de mii de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit / profit a cheltuielilor ocazionate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice. Conform datelor disponibile, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziției aparatelor de marcat, se ridica la sfârșitul anului trecut la 338 mililoane lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut