Mii de flori plantate în municipiul Gherla

Cine trece în aceste zile prin municipiul Gherla, pe străzile principale poate observa miile de panseluțe de diferite culori plantate în această perioadă de harnicele femei de la sectorul grădinărit, din cadrul SC ADP SA. Sunt flori deosebit de frumoase, care an de an, la sosirea primăverii, apar pe marginea drumului național ce trece prin oraș.

În acest an, față de trecut, culorile sunt mai variate, galben, roșu și albastru, oferind trecătorilor un peisaj atrăgător. Apropo de peisaj: de curând, SC ADP SA dispune și de un specialist în peisagistică, specialist care s-a apucat serios de treabă. Împreună cu colectivul de muncă de la societatea respectivă a ieșit în zonele  verzi ale urbei, lucrând la reamenajarea acestora. De asemenea, s-a pus la punct și parcul mare, făcându-se curățenie atât pe zonele verzi, cât și pe alei. Băncile rupte (sau chiar distruse în totalitate!) au fost reparate și revopsite, iar unde a fost nevoie, au fost înlocuite cu altele, noi.

S-a făcut curățenie generală și în părculețul copiilor din vecinătatea stadionului, unde au fost puse la punct toate dotările. Folosindu-se de timpul frumos din ultimele zile, copiii au și luat în primire locația amenajată special pentru ei.

După părerea noastră, este neapărat nevoie și de regenerarea gardului viu de pe marginea aleii principale ce duce spre digul Someșului. Probabil că și acest lucru se află în atenția gospodarilor gherleni. Acest gard viu face parte din peisajul renumitului parc, chiar dacă este deosebit de vechi, dar de-a lungul timpului nu a fost întreținut ca lumea (efectiv, s-a uscat, sau a fost atacat de o „boală” incurabilă).

Important este că muncitorii societății care se ocupă cu gospodărirea localității au demarat în  forță acțiunile de înfrumusețare a orașului, urmând ca în perioada următoare să fie reamenajat și părculețul din Piața Libertății, unde vor fi plantate sute de panseluțe, dar și trandafiri. Nu întâmplător, Gherla este etichetat ca „orașul florilor”. Nu sunt uitate nici străzile laterale, unde pe marginea trotuarelor sunt amenajate zone verzi, cu multe, multe flori.

Având în vedere sezonul în care ne aflăm, când în gospodăriile populației se face curățenie generală, mijloacele mecanice ale SC ADP SA, după un program bine stabilit, transportă resturile vegetale adunate la colț de stradă. Este o inițiativă a Primăriei, administrația locală încercând să facă ordine și în această privință. Până nu demult, cetățenii certați cu bunul simț adunau aceste resturi (să nu spunem gunoaie) și în toiul nopții le transportau în șanțurile de la marginea municipiului.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut