Mihai Silvășan, U-BT Cluj: ”Avem o mentalitate de învingători, mergem la Ploiești să câștigăm Supercupa”

U Banca Transilvania Cluj joacă, marți, la Ploiești, împotriva celor de la CSO Voluntari pentru cucerirea Supercupei României, într-o partidă care marchează practic startul noului sezon baschetbalistic masculin în România. Antrenorul campioanei României, Mihai Silvășan, și căpitanul clujenilor, Patrick Richard, au prefațat startul de sezon.

”Mă aștept la un meci intens, un meci echilibrat. Sunt două echipe puternice. Cei de la Voluntari s-au întărit în așa fel încât să ne pună și mai mari probleme decât ne-au pus anul trecut. Au o echipă mult mai fizică decât sezonul trecut, însă și noi avem un plus de calitate. Mă bucur foarte mult că am reușit să păstrăm cinci din jucătorii de bază care ne-au adus atâtea victorii în sezonul precedent. La aceștia, am mai adăugat niște piese de care credeam că avem nevoie, evident în speranța de a întări echipa, de a o face mai puternică, de a o face mai completă. Cred eu că am reușit acest lucru după ce am văzut în primele meciuri amicale. Problema din aceste meciuri a fost că nu am avut toți jucătorii disponibili, acum s-au reglat aceste probleme și avem absolut toți jucătorii acum la antrenamente. Nu avem probleme de lot, nu avem accidentări, sper eu să menținem acest lucru și sper să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, care tot noi ni le-am creat prin performanțele bune pe care le-am reușit sezonul trecut.

Nu știu dacă cei de la Voluntari au vreun avantaj prin faptul că au deja câteva meciuri oficiale și amicale jucate, vom vedea la  ora meciului. Sincer nu mă gândesc la acest lucru, mă gândesc doar cum să pregătesc echipa cât mai bine în aceste zile de antrenament pe care le mai avem până la ora meciului, și cum să fim motivați pentru a câștiga primul trofeu pus pe masă în acest sezon competițional.

Noi ne dorim să câștigăm fiecare meci, cu siguranță va ajuta din punct de vedere al moralului dacă vom cuceri Supercupa, marți, și doar cu gândul acesta mergem la Ploiești. Nici nu vreau să mă gândesc dacă vom pierde, pentru că acest lucru nu face parte din mentalitatea noastră. Treaba noastră este să pregătim cât de bine putem meciul, treaba jucătorilor este să fie concentrați și atenți la ce au de făcut, iar îmreună, ca echipă, mentalitatea noastră este să învingem. Deci, cu gândul acesta vom aborda primul meci oficial”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul campioanei României.

”Sunt nerăbdător să înceapă sezonul. În sfârșit suntem toți împreună. E un sezon nou, avem obiective de îndeplinit, și primul este chiar cucerirea Supercupei României. Vom lua toate lucrurile pe rând, o să îmbunătățim ce avem de îmbunătățit pe parcurs, sunt jucători noi la echipă care trebuie să se integreze, dar suntem pregătiți de acest nou start. Cei veniți acum la echipă sunt jucători experimentați, care au jucat la un nivel înalt, cu siguranță ne vor ajuta în acest sezon”, a spus și Patrick Richard, căpitanul celor de la U-BT Cluj.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut