Micii creștini ortodocși din Iclod, laureați ai unui concurs național catehetic1

03Cu puțin timp în urmă a avut loc festivitatea de premiere a Concursului național catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, din cadrul programului „Hristos împărtășit copiilor”, desfășurat în Patriarhia Română.

La festivitate au fost desemnate grupurile catehetice câștigătoare la nivelul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Printre laureați se află și grupul catehetic al  Parohiei „Sf. Nicolae” din Iclod (preot paroh Claudiu Herineanu), care a obținut mențiune cu proiectul „Uniți prin cruce și tricolor”,  un frumos succes al micilor creștini din comuna Iclod, cu toții elevi ai  Școlii Gimnaziale din localitate. Cele 29  de proiecte derulate în protopopiatele Eparhiei Clujului au reunit peste 500 de copii și tineri din România, la care se adaugă și cei din diaspora.

Festivitatea de premiere la nivel eparhial s-a desfășurat în Paraclisul Seminarului Teologic Ortodox  din  Cluj-Napoca, în prezența ÎPS arhiepiscop și mitropolit Andrei și a PS Benedict Bistrițeanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Au fost prezenți și talentații copii ai grupului catehetic din Iclod, însoțiți de preotul paroh Claudiu Herineanu, o mare cinste și onoare pentru ei, participanți obișnuiți ai concursurilor de acest gen, organizate atât pe plan local, cât și județean sau regional.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut