Meșteri și meșteșuguri de ieri și de azi, în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”

Produse tradiționale executate manual de meșteri populari clujeni vor fi expuse și oferite spre vânzare în cadrul evenimentului ,,Meșteri și meșteșuguri de ieri și de azi”, organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni, în perioada 16-18 iulie (între orele 10:00-18:00), în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”.

Vor fi expuse produse din piele și blană, obiecte din lemn, metal și ceramică, dar și costume populare autentice, decorațiuni interioare și podoabe din mărgele, jucării din lână împâslită, tricotaje, fețe de masă, ștergare și multe alte produse locale pline de farmec. Nu vor lipsi bunătățile locale, pline de savoare.

În cadrul evenimentului vor avea loc și o serie de demonstrații meșteșugărești, prin care fiecare meșter popular își va dezvălui frumusețea muncii, migala, dexteritatea și pasiunea pentru creație.

Biletul de intrare pentru adulți va fi de 6 lei, pensionari și studenți – 3 lei, elevi și preșcolari – 1,50 lei.

Ca urmare a situației generate de COVID-19 și a limitărilor impuse pentru combaterea pandemiei, toți vizitatorii sunt rugați să folosească masca, să respecte distanțarea socială și să utilizeze dezinfectantele care le vor fi puse la dispoziție.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut