Mese calde pentru seniorii defavorizați din Cluj

În județul Cluj, 333 de unități alimentare din 50 de localități, inclusiv din Cluj-Napoca, furnizează mese calde pentru seniorii aflați în dificultate, prin intermediul unor carduri distribuite în cadrul unui program național finanțat din fonduri europene.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat listele unităților – restaurante, cantine și societăți – care distribuie sau livrează la domiciliu mesele calde prevăzute în cadrul proiectului Sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic”, finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020, lansat în septembrie anul trecut.

Listele unităților care furnizează mesele calde, afiliate emitenților de carduri, sunt publicate pe site-ul MIPE, la adresa https://bit.ly/39gSlrD. Pentru județul Cluj, cardurile pentru mese calde sunt emise Sodexo.

Beneficiază de tichete pentru mese calde pensionarii cu vârsta de peste 75 ani, cu venituri de până la 800 lei/lună, dar și persoanele fără adăpost. Ajutorul pentru cumpărarea de mese calde este 180 lei/lună, sumă care se virează pe cardurile speciale puse la dispoziție în acest scop.

În prezent, 3.500 unități cu peste 8.000 puncte de lucru oferă mese calde, iar în 700 localități, în care nu există restaurante, sunt asigurate livrări la domiciliu. Emitenții de carduri au asigurat 1.800 POS-uri în mediul rural.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate are o alocare de 441 milioane euro și este finanțat din fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane. Prin program este finanțată acordarea de ajutoare alimentare și asistență materială de bază pentru persoanele defavorizate.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut