Mesaj RO-Alert la Chiuiești. A fost semnalată prezența unui urs în centrul satului

Un mesaj RO-ALERT a fost emis sâmbătă seara în Chiuiești după ce a fost semnalată prezența unui urs pe strada principală din localitate.

„A fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert privind semnalarea prezenței unui urs în loc. Chiuiești. La fața locului s-au deplasat un echipaj de jandarmi și, preventiv, un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Dej”, a anunțat ISU Cluj. Alerta este considerată extremă de autorități.

Tot la Chiuiești, potrivit Prefecturii Cluj, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un urs a intrat într-o gospodărie izolată și a ucis patru oi.

În județul Cluj au fost identificați 261 de urși, aproape de trei ori mai mulți decât în urmă cu zece ani când în pădurile județului trăiau 95 de exemplare. Față de anul 2000, populația de urși a crescut cu 32 de exemplare. Odată cu creșterea numărul de urși s-au intensificat și problemele provocate de aceste animale. Astfel, anul trecut pe raza județului Cluj au fost semnalate șapte cazuri de pagube provocate de aceste animale. Acest lucru a făcut ca APM Cluj să emită șapte puncte de vedere pentru recoltarea de urși.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut