Mesaj pentru următorii parlamentari: „Dacă nu îmbunătățesc ceva, măcar să nu strice ce e bun”

Condiții mai bune în spitale, un transport public de calitate și, în general dezvoltarea infrastructurii de transport, precum și mai multe investiții și utilizarea fondurilor mai eficient – acestea sunt doar câteva dintre așteptările clujenilor de la următorii aleși care îi vor reprezenta, timp de patru ani, în Legislativul României.

Vremea frumoasă i-a scos pe clujeni din case, în ziua votului, pentru a=și alege următoarea „garnitură” de parlamentari. De la viitorii aleși, cetățenii au așteptări mari sau dimpotrivă, nu au prea multe pretenții, după ce au fost dezamăgiți de cei actuali.

Sperăm că vor face mai multe decât cei de acum și că ne va fi și nouă mai bine. Să continue proiectele începute, dar să găsească soluții pentru degajarea traficului, dacă se poate, aici, la Cluj. Noi asta tot așteptăm. Actualilor parlamentari … ar fi prea multe de reproșat, poate și cum au gestionat situația pandemiei, de exemplu, ar fi putut să găsească soluții mai bune”, a spus Alina Burz, o clujeancă ce și-a exercitat dreptul de vot la Secția de votare n3., din cadrul Colegiului Tehnic de Comunicații Augustin Maior.

Așteptăm să facă legi mai bune pentru noi, pe viitor, să găsească soluții pentru noi. Nu mă refer doar la nivel local, ci la nivel central, în general eu asta am urmărit. Pe actualii parlamentari de Cluj, de exemplu, nici nu îi prea știu… Dacă e să vorbesc de proiectele despre care se discută acum, la Cluj, cred că metroul este o bună soluție pentru a rezolva problema traficului”, a spus un clujean care a preferat să își păstreze anonimatul.

O clujeancă ce a votat la aceeași secție d din cadrul Colegiul Tehnic de Comunicații este de părere că următorii parlamentari ar trebui, dacă nu vor îmbunătăți lucrurile, măcar să nu strice ce e bun în prezent. „Dacă nu îmbunătățesc ceva, măcar să nu strice ce este bun. Pentru că cei actuali au votat mereu strict politic, niciodată în interesul cetățenilor, tot timpul se dă o luptă politică, iar cetățeanul este pe ultimul loc”, a spus Bianca Ambudan.

Opinia sa este împărtășită și de prietenul ei: „Interesul cetățeanului e mereu pe ultimul loc, el are mereu cel mai puțin de câștigat. Mai vedem că în momentul de față, Guvernul se bate cu Parlamentul, practic ne demonstrează că nu le pasă. În loc să stea la o masă a discuțiilor, să cadă de comun acord pe o tactică, participa la scandaluri politice, iar noi vedem mai puține soluții”, a spus Cătălin Ardelean.

Și alegătorii de la Secția de votare nr. 141 din cadrul Liceului Teoretic Brassai Samuel, sunt foarte fermi când vorbesc despre așteptările lor de la următorii aleși.

Așteptările mele sunt simple: să se țină de ce promit în campanie, aștept să se schimbe ceva în sensul acesta”, a spus Anca.

Să încerce să facă cât mai multe investiții în țară și să folosească banii care vin pentru dezvoltare, infrastructură, în primul rând și spitale, mă refer aici la toată țara, nu doar la Cluj, la problemele Clujului”, a afirmat Cătălin Rusu.

Eu aștept să folosească cu cap banii și să proclame legi care nu sunt neapărat în favoarea numai a lor, să ne aibă și pe noi în vedere, că de asta îi alegem”, a precizat Alina Rusu.

Anca M. Colibășanu

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut