Mersul pe bicicletă, promovat în grădinițele gherlene

Preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit „Căsuța Fermecată” din Gherla au desfășurat, zilele trecute, diferite acțiuni educative, printre care amintim activitățile practice „Eu pe bicicletă”, activități artistico-plastice (modelaj) „Roata bicicletei mele” și activități sportive „Micul biciclist”, în cadrul temei „Sigur și sănătos, cu mobilitate durabilă”.

Preșcolarii au avut astfel parte de oportunități pentru a conștientiza faptul că mersul pe jos și cu bicicleta, mai ales în condițiile actuale ale pandemiei, are beneficii atât pentru sănătatea lor, cât și pentru mediul înconjurător și, totodată, fac parte din recomandarea de exerciții zilnice de care au mare nevoie.

Activitățile au fost inițiate în urma sugestiei venite din partea autorităților locale, a primarului Ovidiu Drăgan și a directorului Nica-Rozalia Oros. Grupele mijlocii „Boboceii isteți” și „Îngerașii”, îndrumate de prof. Tănasă Monica, prof. Moldovan Mariana, prof. Aliman Sabina, și grupa combinată „Törpѐk”, îndrumată de prof. Szabό Ildikό Mária și prof. Molnár Márta, au desfășurat activități practice în curtea grădiniței, învățând astfel că mersul pe jos și mersul pe bicicletă sunt mijloace prin care se poate utiliza mobilitatea cu emisii reduse sau zero. Toate acțiunile educative din această săptămână s-au desfășurat ținând cont de măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2. Cu toate restricțiile impuse, cadrele didactice au reușit, împreună cu părinții, să ofere copiilor momente frumoase, pline de învățăminte, dar și de distracție.

Astfel de activități instructiv-educative au avut loc în această perioadă și în celelalte unități de învățământ preșcolar din municipiul Gherla, dintre care amintim Grădinița cu program, normal „Arici Pogonici” de pe strada Mihai Viteazu nr. 22.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut