„Menținem calitatea serviciilor din creșele clujene”

Municipalitatea clujeană împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj a rezolvat situația de criză de la creșele din oraș – se păstrează personalul și drepturile salariale.

Am convocat o ședință de îndată a Consiliului local pentru aprobarea noului cadru legal de a asigura continuitatea funcționării creșelor în municipiul Cluj-Napoca”, a precizat primarul Emil Boc.

Consilierii locali clujeni vor dezbate joi, în ședință extraordinară, un proiect de hotărâre privind unele măsuri referitoare la organizarea și funcționarea Direcției de Asistență Socială și Medicală, precum și un proiect privind aprobarea unor măsuri de organizare, funcționare și finanțare a Creșei pentru Educație Timpurie Cluj-Napoca, urmare a reorganizării ca unitate de învățământ cu personalitate juridică.

Municipalitatea argumentează că printr-o adresă, Direcția de Sănătate Publică a județului a comunicat că Ministerul Sănătății a aprobat suplimentarea numărului de posturi bugetate pentru rețeaua de medicină școlară cu un număr de 15,5 posturi pe categorii de persoană astfel: 5 posturi de medic medicină generală/medicină de familie, un post de medic stomatolog și 9,5 posturi de asistent medical medicină generală. De asemenea, printr-un referat, șeful Serviciului Cabinete medicale a propus transformarea postului vacant de îngrijitor curățenie în asistent medical.

„Luând în considerare nevoile instituționale identificate la nivelul DASM, coroborat cu reorganizarea Creșei pentru Educație Timpurie se impune transformarea postului vacant de inspector de specialitate din cadrul Serviciului Resurse Umane Salarizare. Numărul posturilor din Statul de funcții al DASM se modifică de la 1.031 la 1.046,5 conform propunerii de suplimentare/transformare a statului de funcții al Serviciului Cabinete Medicale. Cu cele 15,5 posturi pentru rețeaua de medicină a căror finanțare se asigură de la Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică Cluj, numărul posturilor la DASM se majorează la 1.046,5 posturi repartizate astfel: 200 posturi în aparatul propriu al DASM, 196,5 posturi la structura cabinetelor medicale școlare și universitare, 650 posturi de asistent personal”, argumentează municipalitatea.

Totodată, în ce privește cel de-al doilea proiect, municipalitatea argumentează că reorganizarea prin desființarea unor posturi și înființarea altora noi duce la un total de 445 posturi personal contractual (un post de conducere și 444 posturi contractuale de execuție), Primăria Cluj-Napoca asigură menținerea unui număr de 425 de posturi ocupate, diferența fiind posturi vacante.

Creșa pentru Educație Timpurie a funcționat ca și Centru Bugetar de Creșe, organizat ca serviciu public în subordinea CL.

Să păstrăm numărul de angajați, de aici a pornit tot, asta ne-am dorit, păstrarea lor la creșă. Dacă ar fi trecut sub Ministerul Educației, o parte dintre ei ar fi trebuit să plece sau să le fie scăzute salariile. Primăria municipiul Cluj-Napoca susține financiar creșele peste costul standard per antepreșcolar. Menținem calitatea serviciilor din creșele clujene”, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut