Medicii de familie: Mesaj de sprijin pentru pacienții cu diabet zaharat

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) transmite un mesaj de sprijin către cei aproape două milioane de români care trăiesc cu diabet zaharat și anunță demararea unui program online, amplu, de formare medicală continuă, care să pregătească medicul de familie în „abordarea integrată și optimă” a diabetului zaharat și a complicațiilor asociate.

“Sprijinul pentru pacienții noștri se arată prin fapte, nu vorbe, așa încât, pentru a ne putea îndeplini rolul la cele mai înalte standarde profesionale este necesar ca noi înșine să evoluăm constant prin intermediul unor programe de formare medicală continuă. Anul acesta SNMF, prin Grupul de Lucru Diabet, Nutriție Boli Metabolice, a demarat un amplu program online de formare medicală continuă la care se pot înscrie medicii de familie care doresc să aprofundeze tematica diabetului zaharat așa cum recomandă ghidurile internaționale: în cadrul unui continuum cardio-reno-metabolic”, declară dr. Daciana Toma, coordonator al Grupului de Lucru Diabet, Nutrițe, Boli Metabolice din cadrul SNMF.

SNMF își propune să asigure celor peste 11.000 de medici de familie platforma necesară de formare și comunicare, și să îi ajute să își ducă la îndeplinire misiunea, „în acord cu nevoile pacienților cu diabet zaharat”.

“Noi, medicii de familie, suntem alături de pacienții cu diabet zaharat și familiile lor pentru a-i ajuta să își continue viața controlând această boală, să prevină și să trateze complicațiile asociate deseori acesteia. Rolul medicului de familie este esențial pentru un management corect al diabetului zaharat, noi fiind cei care, prin recomandările noastre, sprijinim și îndrumăm pacienții pentru a avea o viață mai bună”, declară președintele SNMF, dr. Dina Mergeani.

Potrivit SNMF, diabetul zaharat este o problemă de sănătate publică „de dimensiuni epidemice, la nivelul întregii lumi, iar România, din păcate, nu este o excepție”. Statisticile arată că 1 din 10 adulți din România are diabet zaharat de tip 2, în timp ce 20% din cazurile de diabet zaharat de tip 2 nu au fost diagnosticate și prezintă un risc mai mare de complicații (cardiovasculare, renale, oftalmologice) – arată aceeași sursă.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut