Medicii de familie, către autorități: Nu vă prefaceți că nu ne vedeți, noi existăm și suntem importanți!

Într-o scrisoare adresată de Ziua Internațională a Medicului de Familie, 19 mai, Societatea Națională de Medicina Familiei asigură pacienții că, pentru ei, sunt și vor fi, întotdeauna, „aici”.

„Am obișnuit publicul, în perioada pandemiei, cu scrisori periodice prin care transmiteam încurajări, nemulțumiri, informații vitale sau avertismente către autorități. Astăzi, însă, e o zi specială și mesajul nostru este unul simplu, optimist, de solidaritate. Este Ziua Internațională a Medicului de Familie și pentru noi e un bun prilej să ne bucurăm de  profesia noastră. Medicina de familie este realmente o vocație. Puțin respectați de autorități de-a lungul vremii, medicii de familie s-au bucurat tot timpul de poziții măgulitoare în topuri de încredere a  populației. Așa că vrem să îi asigurăm pe toți pacienții noștri că pentru ei, noi, medicii de familie, suntem  mereu aici, lângă și pentru ei. Și autorităților le transmitem același mesaj – «Suntem aici!», doar că pentru ei, mesajul este unul de semnalizare: «Nu vă prefaceți că nu ne vedeți, noi existăm și suntem importanți!»” – se spune în scrisoarea SNMF.

Prin intermediul aceluiași document, SNMF transmite colegilor din țară și celor din lume „să aibă o sărbătoare plină de satisfacții  profesionale, să fie fericiți și mulțumiți și în plan personal și să fie în continuare aproape unul de altul, într-o comunitate profesională puternică și reprezentativă”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut