Medalii de aur pentru judokanii clujenii la Openul European de la Praga

Monica Ungureanu și Adrian Șulcă, ambii legitimați la „U” CSM Cluj-Napoca, au cucerit, la finele săptămânii trecute, medalii de aur la Openul European de la Praga, un valoros concurs international, care a adunat la start aproximativ 270 de sportive din 23 de țări de pe trei continente. Un alt sportive legitimat la „U” CSM Cluj, Petr Zhukov, a cucerit medalia de bronz, iar Loredana Ohâi a fost a șaptea la categoria 57 de kilograme.

 

Nu mai puțin de 270 de sportivi, 175 la masculin și 98 la feminin, din 23 de țări de pe 3 continente, și-au dat întâlnire, sâmbătă și duminică, la „Prague European Open”. De la ”U”-CSM Cluj au intrat pe tatami cinci judoka. Zhukov Petr și Adrian Șulcă s-au bătut la categoriile 66 kg, respectiv 73 kg, iar la feminin au luptat pentru o medalie judokanele Monica Ungureanu (categoria -48 kg), Loredana Ohâi (-57 kg) și Moscalu Serafima (categ. -70 kg). Adrian Șulcă și Monica Ungureanu s-au numărat printre sportivii care au câştigat medaliile de aur, sâmbătă, la Openul European de judo de la Praga, iar Petr Zhukov a cucerit medalia de bronz.

Ungureanu a dispus în sferturile categoriei 48 kg de o reprezentantă a Austriei, Jacqueline Springer, în semifinale a trecut de olandeza Amber Gersjes, iar în finală a învins-o pe Katharina Tanzer (Austria). La cat. 66 kg, Lucian Borş-Dumitrescu s-a impus în finală în faţa moldoveanului Vadim Bunescu. Românul a câştigat în optimi în faţa britanicului Scott Thomson, în sferturi a trecut de ucraineanul Evgheni Goncearko, iar în semifinale l-a învins pe românul de origine rusă Petr Zhukov. Zhukov a trecut în optimi de olandezul Ennio Mertens, iar în sferturi a dispus de ungurul Botond Szeredas. Zhukov a cucerit bronzul, după ce l-a învins în meciul decisiv pe austriacul Kimran Borchashvili. Tot la cat. 66 kg, Adrian Olaru s-a clasat pe locul 7. Olaru l-a învins în primul tur pe olandezul Victor van Gerven, în optimi a trecut de ucraineanul Robert Hasanagaev, fiind învins în sferturi de Vadim Bunescu. În recalificări, Olaru a cedat în faţa lui Kimran Borchashvili. În concursul masculin, la cat. 73 kg, Adrian Şulcă l-a învins în finală pe cehul Jakub Jecminek. În primul tur, românul l-a învins de Adrian Crijanovschi (Rep. Moldova), în optimi a trecut de austriacul Mathias Czizsek, în sferturi a câştigat în faţa polonezului Ksawery Morka, iar în semifinale s-a impus în faţa finlandezului Roope Korhonen. La cat. 52 kg, Alexandra Paşca a fost învinsă în optimi de croata Ana Viktorija Puljiz, iar Elena Stere a pierdut în sferturi în faţa polonezei Aleksandra Kaleta, după ce câştigase disputa cu britanica Sian Bobrowska. În recalificări, Stere s-a impus în faţa unguroaicei Emoke Knetig, dar a pierdut meciul pentru bronz cu olandeza Julie Kemmink, clasându-se pe cinci. În limitele cat. 57 kg, Cleonia Rîciu a învins-o în optimi pe Asimina Theodorakis (Austria), a pierdut meciul din sferturi cu belgianca Mina Libeer, a dispus în recalificări de olandeza Shannon van de Meeberg, iar în meciul pentru bronz a fost învinsă de Andrea Karman (Ungaria), terminând pe cinci. La aceeaşi categorie, Loredana Ohâi s-a clasat pe locul 7. Ohâi a trecut în optimi de belgianca Eveline Delbaen, a pierdut meciul din sferturi cu Karman, iar apoi a fost învinsă şi în primul tur al calificărilor de poloneza Arleta Podolak. La 63 kg, Florentina Ivănescu a învins-o în primul tur pe daneza Asta Hagelskjaer, iar în optimi a cedat în faţa ucrainencei Anastasia Antipina. România a participat la turneul de la Praga cu 17 judoka, dintre care 10 la masculin şi 7 la feminin. Printre cei care au evoluat duminică s-a aflat şi Serafima Moscalu, de la „U” CSM Cluj, care a concurat la categoria 70 de kilograme.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut