Medalii de aur pentru judokanii clujenii la Openul European de la Praga

Monica Ungureanu și Adrian Șulcă, ambii legitimați la „U” CSM Cluj-Napoca, au cucerit, la finele săptămânii trecute, medalii de aur la Openul European de la Praga, un valoros concurs international, care a adunat la start aproximativ 270 de sportive din 23 de țări de pe trei continente. Un alt sportive legitimat la „U” CSM Cluj, Petr Zhukov, a cucerit medalia de bronz, iar Loredana Ohâi a fost a șaptea la categoria 57 de kilograme.

 

Nu mai puțin de 270 de sportivi, 175 la masculin și 98 la feminin, din 23 de țări de pe 3 continente, și-au dat întâlnire, sâmbătă și duminică, la „Prague European Open”. De la ”U”-CSM Cluj au intrat pe tatami cinci judoka. Zhukov Petr și Adrian Șulcă s-au bătut la categoriile 66 kg, respectiv 73 kg, iar la feminin au luptat pentru o medalie judokanele Monica Ungureanu (categoria -48 kg), Loredana Ohâi (-57 kg) și Moscalu Serafima (categ. -70 kg). Adrian Șulcă și Monica Ungureanu s-au numărat printre sportivii care au câştigat medaliile de aur, sâmbătă, la Openul European de judo de la Praga, iar Petr Zhukov a cucerit medalia de bronz.

Ungureanu a dispus în sferturile categoriei 48 kg de o reprezentantă a Austriei, Jacqueline Springer, în semifinale a trecut de olandeza Amber Gersjes, iar în finală a învins-o pe Katharina Tanzer (Austria). La cat. 66 kg, Lucian Borş-Dumitrescu s-a impus în finală în faţa moldoveanului Vadim Bunescu. Românul a câştigat în optimi în faţa britanicului Scott Thomson, în sferturi a trecut de ucraineanul Evgheni Goncearko, iar în semifinale l-a învins pe românul de origine rusă Petr Zhukov. Zhukov a trecut în optimi de olandezul Ennio Mertens, iar în sferturi a dispus de ungurul Botond Szeredas. Zhukov a cucerit bronzul, după ce l-a învins în meciul decisiv pe austriacul Kimran Borchashvili. Tot la cat. 66 kg, Adrian Olaru s-a clasat pe locul 7. Olaru l-a învins în primul tur pe olandezul Victor van Gerven, în optimi a trecut de ucraineanul Robert Hasanagaev, fiind învins în sferturi de Vadim Bunescu. În recalificări, Olaru a cedat în faţa lui Kimran Borchashvili. În concursul masculin, la cat. 73 kg, Adrian Şulcă l-a învins în finală pe cehul Jakub Jecminek. În primul tur, românul l-a învins de Adrian Crijanovschi (Rep. Moldova), în optimi a trecut de austriacul Mathias Czizsek, în sferturi a câştigat în faţa polonezului Ksawery Morka, iar în semifinale s-a impus în faţa finlandezului Roope Korhonen. La cat. 52 kg, Alexandra Paşca a fost învinsă în optimi de croata Ana Viktorija Puljiz, iar Elena Stere a pierdut în sferturi în faţa polonezei Aleksandra Kaleta, după ce câştigase disputa cu britanica Sian Bobrowska. În recalificări, Stere s-a impus în faţa unguroaicei Emoke Knetig, dar a pierdut meciul pentru bronz cu olandeza Julie Kemmink, clasându-se pe cinci. În limitele cat. 57 kg, Cleonia Rîciu a învins-o în optimi pe Asimina Theodorakis (Austria), a pierdut meciul din sferturi cu belgianca Mina Libeer, a dispus în recalificări de olandeza Shannon van de Meeberg, iar în meciul pentru bronz a fost învinsă de Andrea Karman (Ungaria), terminând pe cinci. La aceeaşi categorie, Loredana Ohâi s-a clasat pe locul 7. Ohâi a trecut în optimi de belgianca Eveline Delbaen, a pierdut meciul din sferturi cu Karman, iar apoi a fost învinsă şi în primul tur al calificărilor de poloneza Arleta Podolak. La 63 kg, Florentina Ivănescu a învins-o în primul tur pe daneza Asta Hagelskjaer, iar în optimi a cedat în faţa ucrainencei Anastasia Antipina. România a participat la turneul de la Praga cu 17 judoka, dintre care 10 la masculin şi 7 la feminin. Printre cei care au evoluat duminică s-a aflat şi Serafima Moscalu, de la „U” CSM Cluj, care a concurat la categoria 70 de kilograme.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut