MEC: Circa 65.000 de elevi în risc de neîncheiere a mediei pe semestrul I

Circa 65.000 de elevi se află în prezent în situație de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I, conform datelor transmise Ministerului Educației de către unitățile școlare, prin intermediul inspectoratelor școlare județene.

Situația este cauzată de imposibilitatea de de acces la resursele tehnologice – „factor principal, la care se adaugă și neparticiparea la cursuri, situații medicale etc” – a reieșit în urma unei videoconferințe organizate de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu cu inspectorii școlari generali. Tema principală a videoconferinței a fost identificarea numărului de elevi aflați în situație de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pentru semestrul I, precum și măsurile ce se impun în această situație.

Conform celor anunțate de MEC, măsurile necesare „identificate până acum” presupun: desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice și prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea. De asemeni se are în vedere posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Până acum, numărul elevilor care se aflau anual în această situație de risc era de aproximativ 15.000.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut