Masterclass de flaut la Academia Națională de Muzică

Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima vă invită să participați la cursul susținut de maestrul János Bálint, profesor de flaut la Musikhochschüle din Detmold, Germania.

Evenimentul se desfășoară la Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca (sala 59), în datele de 1-2 Martie (orele 10:00-13:00; 15:00-18:00) și se adresează atât cadrelor didactice și studenților, cât și elevilor. Cursul acoperă o arie de subiecte de mare relevanță și actualitate ce vizează metodologia predării instrumentale: concentrarea, respirația muzicală, managementul talentului, structurarea repertoriului, sonoritatea, articulația, analiza anumitor piese din repertoriul liceal aferent flautului.

Născut în 1961 în Ungaria, János Bálint a absolvit Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta în 1984. A câștigat numeroase premii la competiții internaționale (Ancona, Leipzig, Markneukirchen). A fost flautist solo al Orchestrei Simfonice Radio Maghiare (1981-1991) și al Orchestrei Naționale a Filarmonicii Maghiare (2000-2006). A fost fondatorul și directorul Institutului de flaut Doppler din Budapesta. În prezent este profesor la Musikhochschüle din Detmold, Germania, supervizor la Academia de Muzică din Kragujevac, Serbia și profesor invitat la Academia de Muzică „Karol Szymanowski” din Katowice. Ca solist a cântat în aproape toate țările europene și, de asemenea, în SUA, Japonia, Taiwan, Coreea și Israel, cu parteneri precum András Schiff, Martha Argerich, Miklós Perényi, Zoltán Kocsis, Auréle Nicolet. A înregistrat peste 36 de CD-uri cu Hungaroton, Capriccio și Naxos. În fiecare an, János Bálint conduce între 10-12 cursuri de master în toată lumea. În 2008 a fost distins cu cea mai înaltă recunoaștere maghiară pentru interpretare muzicală – premiul „Franz Liszt” – de către Ministerul Culturii și Educației din Ungaria.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut