Mașină mistuită de flăcări, la Florești

Pompierii au intervenit miercuri dimineața cu o autospecială pentru a stinge flăcările care cuprinseseră un autoturism care staționa în parcarea unui bloc de locuințe de pe strada Tineretului, din comuna Florești.

„Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 5:00, iar în momentul sosirii la fața locului focul se manifesta la compartimentul motor al mașinii. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, fiind evitată propagarea acestuia mai departe de limitele în care a fost găsit” – a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, lt. col. Andrei Biriș.

Nu au fost persoane rănite în urma acestui eveniment. Cercetările preliminare au dus la concluzia că focul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a autoturismului.

***

În cursul zilei de marți și în noaptea de marți spre miercuri, mare parte din efortul pompierilor a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite din partea cetățenilor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la nivel național, 1.201 persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona  București-Ilfov (315 cazuri), urmată de județele Cluj (56 cazuri) și Mureș (47 cazuri). În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 75 de incendii, precum și în alte 196 misiuni destinate protecției comunităților.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut