Marșul pentru viață 2024

Evenimentul „Marșul pentru viață”” a reunit, sâmbătă, 30 martie 2024, mii de participanți în centrul municipiului Cluj-Napoca. Cu toții au dorit să atragă atenția cu privire la importanța vieții. Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a 14-a ediție și a avut ca temă „Construim împreună pentru viață”.

Participanții s-au adunat în jurul orei 12 în Piața „Avram Iancu” după care s-au deplasat pe traseul Piața Avram Iancu – Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu.

Scopul marșului la care a luat parte și IPS Andrei Andreicuț a fost de a promova dreptul la viață pentru copilul nenăscut, oprirea declinului demografic, informarea privind riscurile și complicațiile majore ale avortului. Marșul s-a bucurat de binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului

În organizarea evenimentului au fost implicate 14 organizații: Parohia Sfântul Apostol și Evanghelist „Ioan” Cluj-Napoca, Platforma Civică „Împreună” – filiala Cluj, ASCOR Cluj, ATCOR Cluj, Liga Studenților din Cluj, Asociația „NeamUnit” Cluj, Asociația „Mama și Copilul”, Asociația Română „Focul Viu”, Asociația „Societatea Femeilor Ortodoxe” Cluj, Organizația Creștină „Agape”, Asociația Ortodoxă Social-Misionar-Culturală pentru Rromi „Sfântul Moise Arapul”, Asociația „Prietenii Bisericii Studenților”, Asociația „Oastea Domnului” Cluj-Napoca, Asociația „Ruga” și Asociația Filantropică „Sfântul Onufrie”.

Prezent la eveniment fostul senator clujean Cristian Lungu a afirmat că darul de a avea copii nu este doar unul de ordin utilitar, ci înseamnă să aibă grijă de noi, să ne simțim bine în comunitate și să nu fim singuri. „Darul de a avea copii este unul care ne asigură nouă eternitatea, nemurirea pentru că trăim prin copiii noștri. Alternativa este completa noastră încetare de a exista sau dispariție din plan existențial, odată cu moartea noastră fizică. Este literalmente opusul a ceea ce propune sau oferă bolnava ideologie de gen LGBTQ”, a spus Cristian Lungu.

 

La rândul său, deputatul Alin Coleșa spune că atitudinea pro-viață este despre crearea unei societăți în care venirea pe lume a unui copil să fie o bucurie, nu o spaimă. „Este despre crearea unor condiții economice și psihologice propice pentru nașterea și creșterea copiilor. Este despre reducerea taxării muncii. Este despre o mentalitate a bucuriei în privința familiei și a copiilor. Mișcarea pro-viață înseamnă încurajarea mamelor de a păstra copiii. Înseamnă o luptă pentru o lume în care fiecare femeie însărcinată și fiecare copil sunt bineveniți și sprijiniți. Înseamnă sprijin medical, psihologic și material pentru mamă și copil. Înseamnă informare pentru cei care doresc asta. Înseamnă lupta împotriva dezinformării, a minciunii. Înseamnă pentru dreptul de a fi informat și a alege. Înseamnă cunoașterea riscurilor. Mișcarea pro-viață nu înseamnă interzicerea sau limitarea dreptului la avort.

Viața începe din momentul concepției însă recunoaștem și respectăm dreptul de a crede și a acționa altfel”, a transmis Coleșa.

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut