Marius Șumudică: „Am ajuns la echipa campioană și trebuie să fiu un exemplu”

Marius Șumudică: „Am ajuns la echipa campioană și trebuie să fiu un exemplu”

Antrenorul Marius Şumudică, recent instalat la conducerea campioanei CFR Cluj, a declarat, că la revenirea în Liga I după patru ani, suporterii români vor vedea o altă faţă a sa, dar a subliniat că îşi va apăra jucătorii şi clubul până în pânzele albe. Marius Șumudică a fost prezentat oficial la CFR Cluj.

„Cu siguranţă veţi vedea un alt Şumudică pentru că am ajuns la echipa campioană. Trebuie să fiu un exemplu. Nu mă voi da în lături în a-mi apăra clubul, pentru că sunt un tip vulcanic şi coleric. Iar celelalte echipe trebuie să se teamă de reacţiile lui Şumudică dacă va fi dezavantajat sau atacat. Ăsta sunt, nu mă voi da niciodată la o parte. Merg până în pânzele albe pentru jucătorii mei, pentru clubul meu. Ştiam clubul CFR Cluj, ştiam că este un club foarte bine structurat şi atunci decizia a fost una foarte uşor de luat. A contat ce înseamnă CFR în momentul de faţă. Pe primul plan au fost trofeele. Deci a fost şansa de a mă bucura și de a pune mâna pe un trofeu în dauna unei situaţii financiare care ar fi fost mult mai bună pe alte meleaguri. Dar pe mine m-a interesat să revin în fotbalul românesc. Anvergura acestui club te obligă. Ştiu la ce mă înham şi e clar că obiectivele vor fi aceleaşi, şi anume să fim cei mai buni. Pentru mine cel mai important este să readuc lumea la stadion, mai ales după această pandemie. Le transmit fanilor ceferiști că în momentul în care am venit, am pus treningul pe mine şi am văzut culorile alb şi vişiniu, iar pentru mine înseamnă enorm. Pentru că sunt culorile în care am triumfat ca jucător la Rapid. Acum sunt însă la CFR Cluj şi indiferent de adversar voi da totul pentru această echipă. Jucătorii să înţeleagă că au lângă ei, după culoarea părului aş fi un tată, dar cred că mă pot declara fratele unora dintre ei. Şi vor avea un sprijin din toate punctele de vedere. Mulţumesc Clujului, mulţumesc tuturor celor care au încredere în mine, voi da tot ce am mai bun pentru a-i mulţumi”, a declarat tehnicianul.

Visează la grupele Ligii Campionilor

Marius Şumudică nu a ascuns că îşi doreşte un parcurs cât mai lung în următoarea ediţie a Champions League sau Europa League. „Azi CFR îţi dă şansa de a te bate şi pe plan internaţional. Indiferent că vom fi în Champions League sau Europa League îmi doresc să ajungem cât mai sus, întrucât pentru mine Conference League ar fi un eşec. Voi pune în slujba acestui club toată experienţa mea, iar împreună cu jucătorii sper să mergem acolo unde CFR a făcut rezultate notabile în ultimii ani. Vreau să jucăm un fotbal frumos, să avem rezultate şi să ne bucurăm de trofee. Sper să le fac bucurii enorme”, a explicat antrenorul. Vă reamintim că Marius Şumudică a fost instalat în funcţia de antrenor al echipei de fotbal CFR Cluj la 2 iunie. El îl înlocuieşte pe Edi Iordănescu, tehnician care s-a despărţit de CFR Cluj după câştigarea titlului, al patrulea consecutiv reuşit de gruparea ardeleană. În vârstă de 50 de ani, Marius Şumudică a devenit liber de contract la începutul lunii martie, când s-a despărţit de gruparea turcă Rizespor. Fost jucător al echipei Rapid București şi un fan declarat al grupării giuleştene, Şumudică a mai antrenat în cariera sa formaţiile Rocar Bucureşti, Inter Gaz, Progresul, Farul Constanţa, Gloria Bistriţa, Rapid, AO Kavala, Astra Giurgiu, FC Braşov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, Al Shaab, Concordia Chiajna, Kayserispor, Al Shabab şi Gaziantepspor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut