Marinela Marc: Activitatea cu prezență fizică, suspendată în 17 clase/ grupe de preșcolari din județ

„La aproape o săptămână de la deschiderea cursurilor, putem aprecia că activitatea didactică se desfășoară în condiții optime în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ. Suntem în legătură permanentă cu directorii unităților de învățământ, care gestionează respectarea măsurilor de siguranță, dar și comunicarea cu părinții, care, la rândul lor, informează permanent diriginții, învățătorii și educatoarele cu privire la starea de sănătate a copiilor și elevilor” – a declarat, joi, inspectorul școlar general Marinela Marc, potrivit unei informări a IȘJ Cluj, transmisă presei.

Conform datelor centralizate ale IȘJ Cluj, cazurile de elevi cu simptome și cazurile confirmate au condus la suspendarea activității cu prezență fizică în 17 clase/ grupe de elevi/ preșcolari la nivelul județului. De asemeni, sunt și 30 de cazuri de angajați ai școlilor, care sunt în această perioadă în izolare/ carantină, fiind unii confirmați, alții contacți direcți ai unor persoane confirmate de DSP Cluj cu Sars-CoV-2.

„Situațiile diferă de la o unitate la alta, sunt elevi care nu au fost prezenți fizic în data de 8 februarie 2021 la școală, pentru că erau deja confirmați pozitiv sau aveau simptome sau membri ai familiei, confirmați. Aceeași situație este și la angajații unităților de învățământ preuniversitar. Luând în considerare perioada de incubație, cred ca suntem cu toții de acord că apariția acestor cazuri nu are neapărat, ca sursă, infectarea în cadrul școlii. În aceste situații, unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj respectă prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, suspendând activitatea cu prezență fizică pentru 14 zile. Săptămânal, în funcție de evoluția ratei incidenței comunicate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, școlile propun modificarea scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor, propunerile fiind analizate la nivelul IȘJ și DSP și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență” – a mai declarat Marinela Marc, exprimându-și, totodată, încrederea că, dacă toată populația va respecta, în continuare, măsurile sanitare și de păstrare a distanței, nu vor apărea focare la nivelul localităților, care să ne determine luarea unor decizii de suspendare a activităților cu prezență fizică în unitățile școlare din județ.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut