Marele premiu al TVR a fost câștigat de un dejean

Marți seara s-a încheiat o nouă ediție a concursului inițiat și difuzat de Televiziunea Națională în 2010, un concurs de cultură generală, care se desfășoară sub genericul ,,Câștigă România’’.

Aici și-au probat șansele de a câștiga sume frumoase de bani și marele premiu ce constă într-un autoturism de producție indigenă, numeroși tineri și vârstnici, de diferite profesii, însă condiția esențială a reușitei stă în gradul de cunoaștere a istoriei țării, a geografiei, a operelor marilor scriitori, poeți, sculptori, artiști, politicieni, sportivi, filme, apoi medicină, muzee și multe alte domenii ale cunoașterii umane.

Concursul, care s-a desfășurat în seara zilelor de luni până joi, a adus în platou câte trei concurenți, din care doi se elimină prin răspunsurile greșite din primele două runde, cel mai bun continuă în ediția următoare.

Unul dintre cei mai bine pregătiți concurenți care a reușit să fie primul în toate cele zece ediții ale concursului „Câștigă România”, este Dorin Ioan Rus din Dej, devenind al șaselea câștigător care a primit din partea lui Virgil Ianțu cheile mașinii puse în concurs și suma de 23.000 lei.

Cine este acest concurent care l-a uimit pe realizatorul Virgil Ianțu, prin răspunsurile sale sigure și bine formulate. Dorin Ioan Rus este născut în Dej, aici a terminat Liceul la „Andrei Mureșanu”, a terminat, mai întâi, facultatea de chimie, și apoi dreptul. Are 52 de ani și acum locuiește în București.

Timp de șapte ani a reprezentat România în cinci misiuni internaționale de menținere a păcii sub egida ONU și UE în țări din Balcanii de Vest și Liban, activând în domeniul cercetării penale, a lucrat în direcții din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Este căsătorit, are o fiică studentă la medicină și îi place sportul, să călătorească, lectura, muzeele din țară și din lume, teatrul, muzica, istoria, geografia, să conducă la drumuri lungi, dar și ieșirile în natură.

Acum răspunde la miile de felicitări ce curg zilnic de marți seara, de când este al șaselea concurent care primește atât un nou autoturism, dar și o sumă frumoasă de bani cu care îi va face plinurile pentru a veni cât mai des la Dej, pe strada ce duce spre Codor, unde-l așteaptă mama sa, Maria,  fratele Horea, colegii, prietenii și mulți dejeni care-l stimează pentru toate frumoasele sale performanțe.

Dumitru VATAU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut