Marea renovare la Turda

Mai multe clădiri rezidențiale multifamiliale din Turda vor fi renovate cu în cadrul unui program derulat de primăria din localitate. Primarul Cristian Matei a anunțat că în 12 aprilie 2024 a fost semnat contractul de execuție pentru lucrările de renovare energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din municipiul nostru, Lot 1, care vizează 4 imobile: str. Libertății, Nr. 9 – Bloc M 40, piața 1 Decembrie 1918 – Bloc 6B; str. General Dragalina, Nr. 2 – Bloc B2; str. Dr. Ioan Rațiu, Nr. 18-22.

„Prin renovarea energetică a acestor clădiri, ne propunem să reducem consumul de energie, să creștem eficiența energetică și să oferim un confort sporit locuitorilor noștri. Lucrările de renovare vor începe în curând”, a transmis edilul.

Conform documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul local Turda lucrările de renovare energetică ce se vor efectua la aceste imobile constă, în principal, din izolarea termică a fațadelor blocurilor, montarea de uși și ferestre din tâmplărie termopan, termoizolarea acoperișului, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termorezistentă, modernizarea instalațiilor de iluminat de pe casele scărilor, instalarea de panouri solare fotovoltaice și a unor puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut