Marcel Ciolacu – propunerea PSD pentru funcția de premier

Consiliul Politic Național al PSD a decis, miercuri, să îl propună pe Marcel Ciolacu drept candidat la funcția de premier.

„Consiliul Politic Național a decis, în unanimitate, să îl susțină pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru poziția de premier. Marcel Ciolacu este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate din partea românilor la alegerile parlamentare din 2020. De asemenea, PSD, tot în unanimitate, a decis azi prin votul din CPN să acceptăm acest sistem de rotație la șefia Guvernului”, a declarat, într-o conferință de presă, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, citat de AGERPRES.

Întrebat de ce PSD nu a propus și o ordine a partidelor în ceea ce privește rotația premierilor, Grindeanu a spus: „Astea sunt lucruri de la sine înțelese. Doar nu credeți că am dat un vot astăzi pentru Marcel Ciolacu premier ca să fie peste un an și jumătate? Noi nu avem nevoie de încurajări și de terapii de grup în interiorul CPN, nu suntem la alcoolicii anonimi, astea sunt lucruri evidente care eu cred că sunt de la sine înțelese și nu au nuanțe. știți foarte bine poziția noastră, aceea de a da primul premier, nu e poziția noastră, e poziția dată de români prin voturile de la alegerile parlamentare de anul trecut. (…) Vă rog să vă uitați cu un an în urmă, când s-a făcut celebra coaliție de dreapta care a ținut opt luni. Care erau argumentele PNL să dea prim-ministrul în fața USR? Că sunt cel mai mare partid din acea coaliție. Exact aceleași argumente le avem și noi acum”.

El a adăugat că mandatul cu care social-democrații merg la negocierile cu PNL și UDMR este acela de avea primul premier în persoana lui Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă se mai poate realiza un Guvern PSD – PNL dacă Marcel Ciolacu nu va fi acceptat ca prima propunere de premier, Grindeanu a afirmat: „În acest moment, noi avem un mandat dat de CPN în care să avem prim-ministrul, iar Marcel Ciolacu este propunerea pentru premier, acesta este mandatul cu care mergem la negocieri. Dacă în urma negocierilor iese cu totul altceva, noi nu avem mandat, venim în fața partidului și supunem atenției negocierea care ar rezulta în urma acestor întâlniri”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut