Maratonul Resuscitării

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj organizează o nouă ediție a Maratonului Resuscitării, în cadrul căreia doritorii vor putea învăța cum să aplice corect manevre de resuscitare, având în vedere că „stopul cardio-respirator poate apărea oricând, oriunde și mai ales la oricine”.

„Cu fiecare minut de la instalarea stopului cardio-respirator, dacă nu se intervine cu măsuri de prim-ajutor, șansele de supraviețuire ale victimei scad semnificativ” – precizează organizatorii evenimentului.

Sâmbătă, 14 ianuarie, între orele 10:00 – 20:00, la Foodcourt Vivo! din Cluj-Napoca, publicul va beneficia de un curs gratuit de prim-ajutor, din partea medicilor și paramedicilor SMURD. În cadrul lecțiilor vor fi explicate manevre salvatoare, pe care le poate aplica oricine. Maratonul Resuscitării va aborda inclusiv manevrele de resuscitare de bază ale copilului. Totodată, publicul va putea exersa tehnicile pe manechine speciale.

Atelierele încep succesiv și se repetă pentru întreaga zi, astfel încât participanții au posibilitatea să se alăture la orice oră, fără a fi necesară o înscriere prealabilă. De asemeni, limba de predare principală este româna, însă se asigură predare și în limbile engleză, germană, maghiară și franceză.

Maratonul Resuscitării este un proiect demarat în 2015, la inițiativa studenților voluntari din cadrul SMURD Cluj și s-a bucurat de fiecare dată de interesul publicului larg. Evenimentele au fost organizate în parteneriat cu medicii din cadrul UPU-SMURD și pompierii din cadrul ISU Cluj și s-au răspândit la nivel național.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut