Maraton online despre nutriția sănătoasă a bebelușului

Șapte dintre cele mai cunoscute mame influencer și medici specialiști participă marți, 21 iunie, de la ora 11:00, la un maraton online de Povești mămicești, pe teme legate de alăptare, nutriția corectă a bebelușilor și îngrijirea acestora. Maratonul, moderat de Eli Roman, are loc pe pagina de Facebook a Asociației SAMAS.

„Viața de mamă e ca o cursă cu obstacole. Mămicia vine la pachet cu suișuri și coborâșuri, dar este unică, minunată și uneori complicată. Fie că vorbim de experiența alăptării, despre îngrijirea bebelușului, diversificarea sau somnul lui, ne face bine să împărtășim experiența noastră sau, după caz, să cerem sfatul specialiștilor. Particip cu inima deschisă alături de șapte mame influencer și de medici la maratonul PoveștiMămicești, ca să dăm putere, curaj și să ajutăm alte mămici”, spune Eli Roman, președintele Asociației SAMAS.

Ediția maraton de Povești Mămicești face parte din campania „Fiecare pui cu lăpticul lui”, inițiată anul trecut de Asociația SAMAS, în parteneriat cu Institutul Național pentru Sănătatea Mamei, pornind de la datele îngrijorătoare din studiul KANTAR TNS din 2020, conform cărora 24% dintre părinții cu copii mai mici de 6 luni oferă acestora lapte de vacă sau de altă origine animală (capră, măgăriță, bivoliță), nepotrivit pentru bebeluș și care le pune sănătatea în pericol. Campania reunește testimoniale ale specialiștilor – medici neonatologi, pediatri, consultanți în alăptare – și îi informează pe părinți că laptele de origine animală este contraindicat copiilor sub vârsta de un an pentru că poate provoca probleme serioase pentru sănătate pe termen scurt, mediu și lung.

Campania Fiecare pui cu lăpticul lui se va derula timp de o lună pe social media, pe www.asociatiasamas.ro și pe www.insmc.ro, unde părinții vor putea citi articole scrise de specialiști și vor regăsi informații despre programul național privind acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern, conform legii 321/2001.

***

Asociația SAMAS este o organizație nonguvernamentală care activează în domeniul prevenției și educației pentru sănătate. Cele două mari programe ale Asociației SAMAS sunt „Educație perinatală pentru părinți în primele 1000 de zile ale copiilor” și „Sănătos de mic – programul național de educație nutrițională pentru preșcolari”.

Prin programul de „Educație perinatală” a dezvoltat o comunitate de 1453 de specialiști din rândul moașelor, medicilor, asistenților medicali și comunitari, care oferă viitorilor părinți și părinților începători din întreaga țară informații despre nutriția și îngrijirea corectă a bebelușilor.

„Sănătos de mic” este un program de educație nutrițională în grădinițe, menit să reducă riscul de obezitate infantilă și să creeze bune obiceiuri alimentare din primii ani de viață. Până acum, 472 de cadre didactice și medicale din toată țara au fost formate în program și peste 200 de grădinițe din București și județul Cluj sunt partenere „Sănătos de mic”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut