MApN trimite centre mobile de vaccinare în localitățile izolate

Cele 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, acționează începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Conform unui comunicat al MApN, echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul ministerului (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul DSU, „în funcție de numărul de beneficiari și capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate”.

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

Echipele și centrele mobile sunt arondate spitalelor militare, cele arondate Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca urmând să acționeze în județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud.

Transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de MapN – precizează sursa citată.

M. T.
Foto: MApN

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut