Managerul SCJU Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Claudia Gherman: ”…din păcate anul 2021 se va scurge într-o supraviețuire pe care spitalele o reușesc cu dificultate”

Nu cu mult timp în urmă, publicam interviul realizat cu doamna prof univ dr Simona Nicoară, director medical al SCJU din Cluj-Napoca, în care atingeam problemele importante ale noii direcții, punctele forte regăsindu-se în resursa umană a unității medicale, în calitatea actului medical, materialul trezind interesul scontat.

Am avut ocazia de a sta de vorbă și cu doamna prof. univ. dr. Claudia Gherman, manager al SCJU clujean, accentul discuției căzând de data aceasta, pe problemele actuale și presante ale unității medicale și veți constata și singuri, sunt multe și importante.

Doamna prof dr Claudia Gherman, pe o scală de la 1 la 4, care sunt problemele cu rezolvare pe termen scurt și mediu?

După părerea mea, chiar și înainte am simțit acest lucru, problema principală de care trebuie să avem grijă și de care să ne preocupăm în permanență, este cea a resursei umane. Ca și spital, ca și unitate sanitară avem ca sarcină principală grija pentru pacienți și calitatea actului medical, de aici pornim. Avem nevoie de resurse umane calificate, eficiente numeric, bine pregătite teoretic și practic, motivate. O altă problemă ține de necesitatea de a îmbunătăți condițile în care ne desfășruăm activitatea. Este utopic să spunem că vom reamenaja și reconstrui SCJU cclujean din temelii și în cel mai scurt timp. Dar este de datoria noastră să îmbunătățim condițiile în care ne desfășurăm activitatea, lucru pe care ni-l solicită și pacienții noștri. Pacienți care au fost și sunt mulțumiți de actul medical și de ținuta cadrelor medicale, dar sunt și rămân pacienți care au solicitat și solicită condiții mai bune.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut