Managerul SCJU Cluj, ec. dr. Petru Șușca, revocat din funcție

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, ec. dr. Petru Șușca, a fost revocat din funcție de noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce, cu doar două săptămâni înainte, la 23 decembrie 2020, acesta fusese numit interimar, pe o perioadă de șase luni (la încetarea mandatului) prin Ordin de ministru (ministrul fiind Nelu Tătaru).

Conf. dr. Adela Golea a demisionat din funcția de director medical.

Potrivit celor anunțate joi de SCJU Cluj, conducerea interimară a spitalului va fi asigurată de prof. dr. Claudia Gherman.

„Acești șapte ani, cât a fost mandatul meu de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, au fost plini de provocări și, în același timp, realizări. Am învățat că orice obstacol poate fi depășit, dacă ai o echipă dedicată și competentă alături. De aceea, la încheierea acestui mandat, le sunt recunoscător colegelor mele din Comitetul Director, precum și întregii echipe SCJU, pentru sprijinul din acești ani. Vă mulțumesc tuturor! Doresc noii echipe manageriale succes și multe realizări!”, a declarat Petru Șușca.

Acesta a pus la dispoziția presei un document care cuprinde centralizarea investițiilor în dotări, reparații capitale și reparații curente, realizate pe perioada mandatului  său, din care rezultă că, dacă în 2013, valoarea totală a investițiilor din spital se situa în jurul a 6.000.000 lei, în 2020 a ajuns la peste 40.000.000 lei.

„Dacă în perioada amintită (2013-2020) Ministerul Sănătății a alocat aproximativ 55.000.000 pentru investiții, spitalul a realizat, din venituri proprii, investiții în echipamente medicale și reparații în valoare de 54.000.000 lei. Mai mult, în condițiile în care am preluat spitalul, în 2013, cu plăți restante de peste 13.000.000 lei, am încheiat anul 2020 cu un excedent bugetar în cuantum de aproximativ 58.000.000 lei” – a mai declarat ec. dr. Petru Șușca.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut