Majoretele din Gherla au evoluat în Macedonia de Nord

Elevii școlilor gherlene au reluat, încă înainte să înceapă noul an școlar, activitățile cultural-sportive. Fetele deja se pot mândri și cu succese obținute în afara granițelor țării.

Este vorba de formația de majorete „Quenns Dancing”, condusă de Andreea Sabo, care  a participat la festivalul de la Ohrid, din Macedonia de Nord. Reprezentantele municipiului Gherla s-au bucurat de multe aprecieri din partea organizatorilor, care au avut numai cuvinte elogioase la  adresa tinerelor talente de pe Someș. Fetele din Gherla au prezentat un program bogat, pe fondul muzicii de calitate. Amintim doar cele mai reușite evoluții la duo a perechii Denisa Muza – Medea Bob, și tot la duo, Narcisa Morariu – Renata Benkő, iar la solo, cele mai multe aplauze a cules Melisa Berci. De fapt toată formația a fost la  înălțime, majoretele din Gherla reprezentând cu  cinste țara noastră la acest festival,

Cu această ocazie, au vizitat monumente istorice și obiective culturale din zonă. Totodată, fetele au legat multe prietenii cu colege din unitățile de învățământ din localitatea care a găzduit festivalul, fiind invitate și la edițiile următoare.

La sosirea acasă, majoretele îndrumate de peste zece ani de Andreea Sabo au participat și la Festivalul „Armenopolis”, desfășurat la Gherla, unde la fel au avut evoluții excelente.

În ultimii ani formația de majorete „Quenns Dancing” din  Gherla a mai onorat invitații din Franța, Serbia, Slovacia și Cehia. Odată cu deschiderea noului an școlar, fetele reîncep repetițiile, în vederea concursurilor din această toamnă, dar se organizează noi selecții pentru completarea grupului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut