Mai puțin de jumătate dintre angajații din sistemul preuniversitar și-au declarat disponibilitatea de vaccinare

În prima etapă de consultare inițiată de Ministerul Educației, 167.977 de angajați din sistemul național de învățământ și-au declarat disponibilitatea de vaccinare anti-COVID-19. Raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând și persoanele care nu s-au pronunțat în nici un fel asupra disponibilității de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative).

Conform centralizatoarelor de raportări, până la 15 ianuarie, la nivelul învățământului preuniversitar, 45,06% dintre angajați și-au declarat disponibilitatea de vaccinare, raportat la totalul de 292.872 de angajați din sistem (inclusiv persoanele care nu au răspuns). În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați, + 9.295 de cadre didactice asociate, inclusiv persoanele care nu au răspuns).

Numărul angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 de persoane (131.962 – personal din sistemul de învățământ preuniversitar și 36.015 – personal din sistemul de învățământ universitar).

„Având în vedere suprapunerea între perioada de vacanță și perioada de interogare, suprapunere care a generat un număr important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare”, Ministerul Educației a decis inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut