Mai multe străzi din Cluj-Napoca vor fi modernizate în acest an

Consilierii locali clujeni, întruniţi în şedinţa de ieri, au adoptat 35 proiecte de hotărîre, majoritatea iniţiate de executivul primăriei. Aleşii locali au stabilit printre altele construirea unei săli de sport la Colegiul Naţional ‘’George Coşbuc’’, au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea mai multor străzi din oraş, precum şi pentru efectuarea unor lucări de consolidare în zona străzii Uliului, unde se înregistrează frecvent alunecări de teren. Totodată, în cadrul şedinţei au fost alocaţi aproximativ două milioane de lei pentru organizaţiile şi fundaţiile clujene.

Investiţia privind sala de sport a fost aprobată pentru a putea deservi elevii Colegiului Naţional “George Coşbuc’’ (1421 elevi), dar şi pe cei ai Colegiilor “Gheorghe Şincai’’(953), „Emil Racoviţă’’ (777 elevi), Coregrafie “Octavian Stroia’’ (450 elevi) şi ai Liceului Teoretic “Apaczai Csere Janos’’ (579 elevi).

Potrivit studiului de fezabilitate, investiţia a fost estimată la peste 2,3 milioane de lei, din care construcţiile şi montajul presupun peste 1,8 milioane de lei. Sala urmează să fie construită pe un teren de 2.900 mp din incinta Liceului “George Coşbuc”, aria utilă a spaţiului pentru practicarea sportului urmînd să aibă 644 mp. Obiectivul este gîndit pentru practica sportivă aferentă competiţiilor locale, cu teren de baschet, volei, handbal, tenis, tribune pentru spectatori cu 90 de locuri, dar şi cu o sală de gimnastică, vestiare, sală de gimnastică, duşuri, cameră de prim ajutor, cabinet pentru profesori şi spaţii de depozitare pentru echipamentele sportive.

Tot ieri, consilierii locali au aprobat reabilitarea mai multor străzi din municipiul Cluj-Napoca. Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 8 milioane de lei, iar banii provin de la bugetul local. Una dintre acestea va fi strada Simion Muşat, care face accesul spre parking-ul de pe strada Fabricii de Zahăr. Valoarea lucrărilor de modernizare a fost estimată la 908.428 lei, fără TVA, iar durata de realizare va fi de 5 luni. O altă stradă care va fi asfaltată şi reabilitată în totalitate este Arinilor, unde investiţia se ridică la 2.736,702 lei, iar durata de realizare este de 8 luni.

Alte străzi ce urmează să fie modernizate în acest an sînt în cartierul Mănăştur. Este vorba de Frasinului, Tăşnad şi Porţile de Fier. Costurile de reabilitare la strada Frasinului sînt de 332.144 lei şi vor dura două luni, iar modernizarea trotuarelor şi aleilor adiacente la strada Tăşnad şi strada Porţile de Fier, costă municipalitatea 2.457,833 lei, durata de realizare fiind de 6 luni. De asemenea, tot în acest an va fi modernizată strada Cosminului. Valorea totală a investiţiei, fără TVA, se ridică la 1. 951,042 lei, iar durata de realizare e de 6 luni.

O altă investiţie importantă vizează efectuarea de lucrări de consolidare a terenului din zona străzii Uliului. Valoarea acestei incvestiţii a fost estimată la 14 milioane lei, durata lucrărilor fiind de 24 de luni.

C.P.

Articole din aceeasi categorie