Mai multe informații despre posibilele reacții adverse post-vaccinale, accesibile cetățenilor

În incinta centrelor de vaccinare, persoanele vor avea acces la mai multe informații legate de posibilele reacții adverse post-vaccinale, precum și la modalitățile de raportare a acestora.

Totodată, în centrele de vaccinare va fi disponibilă, în locuri vizibile, fișa de raportare a reacțiilor adverse centralizate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). Fișa se poate descărca și de pe www.anm.ro.

Cerințele referitoare la modalitățile de raportare a reacțiilor adverse apărute după administrarea vaccinului împotriva COVID-19 au fost reglementate printr-o instrucțiune a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), emisă pentru a veni în sprijinul publicului.

CNCAV reamintește cetățenilor că reacțiile adverse pot fi raportate către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) și online, prin accesarea linkului https://covid19.anm.ro/ sau/și prin scanarea codurilor QR regăsite pe aceste fișe.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut