Mai este nevoie de ecumenism?

Seria de conferințe și întâlniri „Historia Ecclesiastica” – direcții actuale de cercetare în istoriografia bisericească continuă, marți, 15 martie, de la ora 19:00, cu un subiect provocator și cu o întrebare care se pune insistent în lumea creștină, conferința „Mai este nevoie de ecumenism?”, susținută de pr. prof. univ. dr. Ioan Vasile Leb, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Conferința părintelui profesor își propune să ofere un răspuns la această mare dilemă a lumii creștine: Dialog sau izolare?

Deschiderea ecumenică a Ortodoxiei nu este doar o opțiune ce ține de marele context al dialogului interconfesional, inaugurat în secolul trecut, ci stă sub semnul unui imperativ al mărturiei Evangheliei, pe care în calitate de Biserică apostolică este chemată să o ofere lumii. În acest sens, prezența Ortodoxiei la tribuna dialogului ecumenic arată maturitatea și respectul față de propria tradiție teologică, dar și dorința înnoitoare ca din acest izvor să primească lumină și alte confesiuni aflate pe drumul căutărilor.

Prelegerea va putea fi urmărită online pe platforma Zoom și poate fi accesată de pe situl Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, ot.ubbcluj.ro.

Pr. Bogdan IVANOV

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut