Magie și grație la BT Arena: Clujul este, până duminică, capitala mondială a gimnasticii ritmice

Vineri au debutat la BT Arena din Cluj cele 3 zile de magie pe care gimnastica ritmică de clasă mondială le oferă iubitorilor acestui sport. Este vorba despre Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică dedicate junioarelor.

Cele mai bune sportive junioare din întreaga lume vor fi prezente la Cluj-Napoca pentru această a doua ediție a competiției mondiale. Aproape 400 de gimnaste din 59 de țări s-au înscris deja la eveniment, gata să ia drumul performanței.

România intră în competiție cu două gimnaste și un ansamblu. Echipa tricoloră va fi reprezentată la individual de Amalia Lică, revelația momentului în gimnastica ritmică românească, și de Lisa Garac, iar în cea de grup de Andra și Carina Crainic, Irene și Ada Pătrașcu, Eva Vencu, Arianna Alexandru și Andreea Năstase. Fetele le vor avea alături pe antrenoarele Adriana Mitroi, Alexandra Piscupescu și Ștefania Prioteasa.

În 2022, România a realizat o performanța istorică obținând prima medalie de aur la proba individuală la Campionatele Europene de Juniori din Israel, prin Amalia Lică. Mai mult, echipa României s-a întors de la Tel Aviv cu medalia de argint pe echipe și medalia de bronz cucerită de Christina Drăgan.

Ediția inaugurală a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Ritmică dedicate junioarelor a avut loc în anul 2019, la Moscova, în perioada 19 iulie – 21 iulie.

„ Sunt nespus de mândră și de încântată să primim în România cele mai valoroase gimnaste junioare ale lumii, în fapt, viitorul gimnasticii ritmice mondiale.

Este un efort organizatoric enorm ce se desfășoară la Cluj-Napoca, în aceste zile. Aici se ține cea de a doua ediție a Campionatului Mondial de Junioare, la care iau parte delegații din 60 de țări, un număr impresionant de gimnaste – 360, însoțite de peste 400 de antrenori, coregrafi, arbitri, personal medical, oficiali ai Federațiilor Naționale și ai Federației Internaționale de Gimnastică, iar faptul că forul nostru reușește să organizeze primul Campionat Mondial de gimnastică găzduit vreodată în România, ne onorează dar ne și responsabilizează.

Comitetul Local de Organizare, întreagă mea echipa este în dispozitiv – facem tot ce ne stă în putință să asigurăm, pe de o parte, participanților, condițiile perfecte în care să evolueze, iar pe de altă parte să oferim publicului un spectacol sportiv de neuitat.

„The Beginning of Magic”, mottoul acestui Campionat Mondial nu este întâmplător, evenimentul va fi presărat cu multe momente fermecătoare, atât la propriu cât și la figurat. Va fi alături de noi magicianul Andrei Babici, care îi va încânta pe cei mici și, de ce nu, pe cei mari, atât în pauze cât și în standurile special amenajate la BT Arena. Imnul Național va fi intonat de tenorul Bogdan Mihai, moment solemn de mare trăire în cadrul evenimentului ce se apropie”, a transmis Irina Deleanu, președintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică (FRGR).

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut