Luptă crâncenă pentru titlu în Liga I, dar CFR Cluj rămâne marea favorită

Lupta pentru titlu în Liga I a fost relansată, după ce CFR Cluj a pierdut două meciuri la rând, chiar cu cele două contracandidate, FCSB și Universitatea Craiova. Avansul consistent avut de campioana României la intrarea în play-off, în ciuda înjumătățirii punctelor, s-a topit practic, iar diferența dintre CFR și FCSB a scăzut la doar două puncte, în timp ce oltenii lui Reghecampf stau și ei la pândă, la patru puncte de echipa lui Becali, și la șase de cea din Gruia.

În etapa a șasea din play-off, toate cele trei echipe au obținut victoria: Craiova a spulberat FC Argeș în deplasare, cu 4-0, CFR Cluj a câștigat greu, pe final de meci, tot în deplasare cu FC Voluntari, iar, luni seară, FCSB a jucat practic de una singură la Ovidiu, reușind un 4-0, scor care l-a surprins până și pe Toni Petrea, antrenorul acesteia.

Mai sunt patru etape de disputat până la finalul sezonului, iar clasamentul la vârf al Ligii I arată astfel:

1.CFR Cluj 48 puncte

2.FCSB 46 puncte

3.Univ. Craiova 42 puncte

Calculele pentru lupta la titlu sunt încă destul de complicate, mai ales că CFR, FCSB și Craiova mai au încă de disputat partide una contra celeilalte. Teoretic, lupta cea mai aprigă pentru câștigarea campionatului se duce între echipa din Gruia și cea din București, fiecare putând să ia titlul în eventualitatea în care câștigă toate cele patru partide rămase de disputat. Dacă această condiție nu este îndeplinită, bătălia pentru titlu nu se va încheia decât, cel mai probabil, în ultima etapă.

Iată programul meciurilor pe care le mai are de disputat fiecare din cele trei echipe, cu mențiunea că CFR și FCSB au de jucat două partide pe teren propriu și două în deplasare, în timp ce Craiova are trei partide pe teren propriu, și doar una în deplasare.

CFR Cluj:

-Farul (a)

-FC Arges (d)

-Univ. Craiova (a)

-FCSB (d)

FCSB:

-FC Argeș (a)

-Univ. Craiova (d)

-Voluntari (d)

-CFR Cluj (a)

Universitatea Craiova:

-Voluntari (a)

-FCSB (a)

-CFR Cluj (d)

-Farul (a)

De menționat că CFR Cluj își va păstra titlul de campioană și în eventualitatea în care la finalul play-offului gruparea din Gruia va fi la egalitate de puncte cu una dintre cele două rivale, și asta pentru că primul criteriu după cel al înjumătățirii este cel al numărului de puncte cu care echipele au intrat în play-off. Astfel, ținând cont că CFR a intrat cu 38 de puncte, FCSB, cu 31, iar Craiova, cu 27, niciuna neavând parte de rotunjire, CFR ar rămâne campioana României.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut