Lufthansa reia zborurile spre Munchen de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj salută decizia companiei Lufthansa de a relua zborurile sale regulate pe ruta Munchen – Cluj-Napoca – Munchen începând din1 august 2020, după o întrerupere de aproape 20 de săptămâni, determinată de împrejurările răspândirii pandemiei SARS CoV2 (Covid-19), la nivel european.

Aceasta a fost singura perioadă consistentă de întrerupere a zborurilor, în care operatorul german Lufthansa nu a putut asigura servicii de transport aerian la cele mai înalte standarde, de pe Aeroportul Internaţional Cluj, de la debutul acestei companii în anul 2008.

Zborurile spre destinaţia Munchen, vor fi operate pentru început – luna august – cu o regularitate de 3 frecvenţe / săptămână, urmând ca din luna septembrie, zborurile să fie efectuate zilnic pe această rută extrem de importantă, care în ultimii ani s-a aflat mereu în top 5 destinaţii de succes de pe Aeroportul Cluj.

Orarul zborurilor propuse de Lufthansa

Ruta

Zile de operare

Oră plecare

Oră sosire

AUGUST 2020 – 3 zboruri/săptămână

Cluj-Napoca – Munchen

Marţi, Joi

14:15

15:05

Sâmbătă

13:50

14:40

Munchen – Cluj-Napoca

Marţi, Joi

10:50

13:35

Sâmbătă

10:25

13:10

SEPTEMBRIE 2020 – 7 zboruri / săptămână

Cluj-Napoca – Munchen

Luni, Miercuri, Vineri, Duminică

18:10

19:00

Marţi, Joi, Sâmbătă

14:05

14:55

Munchen – Cluj-Napoca

Luni, Miercuri, Vineri, Duminică

14:45

17:30

Marţi, Joi, Sâmbătă

10:40

13:25

Detalii despre zboruri şi rezervări sunt disponibile pe site-ul www.lufthansa.com

Zborurile vor fi operate pentru compania Lufthansa de operatorul aerian regional Air Dolomiti, aşa după cum erau efectuate şi anterior debutului pandemiei Covid-19, cu aeronave Embraer E190/195 de 120 de locuri, disponibile atât la clasa Business cât şi la clasa Economy.

De pe Aeroportul Munchen sunt în prezent asigurate numeroase conexiuni către aeroporturi din Europa, America de Nord şi Asia, noi capacităţi de zbor urmând a fi alocate treptat întregii reţele în perioada următoare.

„După o pauză de patru luni, suntem foarte mulţumiţi că putem relua zborurile între Cluj-Napoca şi Munchen. Suntem bucuroşi să întâmpinăm din nou pasagerii noştri din România pe zborurile către Munchen, unul dintre principalele noastre hub-uri din Germania.”, a declarat Zlatko Zlatic, directorul general Lufthansa Group pentru România şi Republica Moldova.

„În condiţiile în care efectele pandemiei pe care o trăim au atras scăderi semnificative de trafic şi întreruperi ale celor mai multe zboruri operate de pe Aeroportul Cluj, salut decizia companiei Lufthansa de a relua zborurile sale spre Munchen, de pe principalul aeroport regional din România.”, a transmis Viorel Federiga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

„Reluarea zborurilor Lufthansa a fost îndelung aşteptată de pasagerii noştri, care prin conexiunea cu hub-ul din Munchen, au posibilitatea de a călători nu doar spre Germania, ci spre mult mai multe destinaţii internaţionale. Aeroportul Cluj va asigura toate condiţiile desfăşurării în deplină siguranţă a acestor zboruri, contribuind în acest fel la continuitatea unui parteneriat de tradiţie cu compania aeriană Lufthansa.” a afirmat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Având în vedere situația generată de pandemia de Covid-19, pasagerii sunt rugați ca la sosirea în aeroport să respecte toate măsurile de distanțare socială, măsurile sanitare obligatorii de purtare a măștii și toate instrucțiunile personalului aeroportuar.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut