Ludovic Orban își caută susținători și la Cluj

Președintele PNL, Ludovic Orban este aşteptat, vineri, la Cluj-Napoca, urmând să se întâlnească cu liberalii clujeni. Programul premierului cuprinde printre altele și o vizită la Turda și Câmpia Turzii. Totodată, liberalul ar urma să se vadă și cu primarul Emil Boc. Prezența lui Orban la Cluj are loc la exact o lună după vizita făcută aici de premierul Florin Cîțu. Alte detalii despre vizită nu au fost făcute publice însă, se pare că și Orban vizează să obțină susținere din partea liberalilor clujeni pentru candidatura la funcția de președinte al PNL. În acest sens va avea întâlniri și cu primarii liberali din județul Cluj, care potrivit statutului sunt delegați de drept la Congres.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, recent că un număr de 36 de organizaţii judeţene PNL au votat pentru susţinerea candidaturii sale la un nou mandat de preşedinte al partidului. Filiala Cluj a PNL nu se găsește însă printre aceste organizații.

Până în acest moment, Ludovic Orban este singurul lider PNL care și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al partidului.

Desi până acum Florin Câțu nu a anuntat oficial că intră în cursa pentru șefia PNL, anumite voci susține că premierul va candida la funcția de președinte al organizației liberale. În acest sens, Cîțu încearcă să-i atragă de partea sa pe liberalii nemulțumiți de activitatea lui Ludovic Orban.

Ca dovadă, la mijlocul lunii aprilie, șeful Executivului s-a aflat la Cluj-Napoca unde s-a întâlnit cu liderii liberali de la Cluj. La începutul acestui an, PNL Cluj s-a aflat în război cu Ludovic Orban din cauză ca a acceptat numirea la Cluj a unui prefect propus de UDMR.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut