Ludovic Orban, atac dur lansat de la Cluj la adresa guvernaților

Liderul Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a criticat dur modul în care guvernanții au gestionat criza din energie și au răspuns la provocările economice din această perioadă.

„Orice om care este alfabetizat în domeniul economic știe că atunci când există o tendință de creștere a prețurilor la energie electrică, la gaze, combustibil și materiile prime există un risc de creștere a inflației și de erodare a puterii de cumpărare a cetățenilor. Guvernul nu a luat nicio măsură serioasă pentru a stăvili inflația. De asemenea, nu a avut nicio comunicare cu Banca Națională și nu a existat nicio coordonare între politicile guvernamentale și politicile Băncii Naționale. Guvernul nu a luat nicio măsură pentru a menține prețul la carburanți la limite rezonabile. În ceea ce privește reacția în domeniul energiei, a fost o reacție tardivă, o reacție lipsită de eficiență și care a fost cu multe bâlbâieli. Mai întâi a fost Legea consumatorului vulnerabil după care nu a mai vorbit nimeni de Legea consumatorului vulnerabil. A venit apoi Legea din octombrie și au urmat alte patru ordonanțe, care nici acestea nu au avut darul de a oferi o soluție la criza din energie. În Europa, în 17 sau 18 țări au fost luate măsuri pentru a stăvili creșterea prețului la carburant. În România nu s-a luat nici măsură. Evident că toate aceste lucruri se resimt în prețul tuturor produselor și serviciilor și trebuie să vă spun că din păcate inflația va continua să crească. Oricine dă vina pe Rusia sau pe Putin este un mare mincinos pentru că toate tendințele inflaționiste au apărut înainte de începerea războiului iar reacția guvernului au fost slabă. Eu sunt convins să Guvernul în sinea sa se bucură că este inflație pentru că în acest mod Guvernul încasează mai mulți bani și poate să dea mai multe pomeni”, a spus Orban.

Liderul Partidului Forței Dreptei a afirmat că există un plan a lui Iohannis care vizează să mențină alianța PSD-PNL. “Această alianță toxică ar urma să se prezinte la alegeri împreună cu un candidat la președinție din partea PSD și un candidat la funcția de premier din partea PNL în persoana lui Iohannis. În fața acestui proiect trebuie construit altceva , este un proiect de dominație care nu are capacitatea de a conduce în mod coerent România”, a spus Ludovic Orban.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut