Lucrările la fabrica de medicamente din Turda, în linie dreaptă

Lucrările de construire a fabricii de medicamente STADA România de la Turda au intrat în linie dreaptă iar primarul Cristian Matei anunță că municipalitatea va oferi tot sprijinul astfel încât investiția de decurgă fără probleme.

Edilul spune că datorită poziției logistice strategice și infrastructurii bine dezvoltate, Turda a fost alegerea perfectă pentru construcția acestei facilități moderne, care va oferi aproximativ 400 de locuri de muncă. „Ca întotdeauna, ne străduim să oferim sprijinul necesar pentru ca lucrările să decurgă fără probleme și suntem mândri să vedem cum aceste eforturi se materializează. Fabrica STADA este un exemplu de sustenabilitate și inovație în construcții utilizând tehnologie de ultimă generație și o gamă de facilități sustenabile, cum ar fi panouri solare fotovoltaice, sisteme termice solare și acoperișuri verzi pentru a menține temperatura stabilă. Această investiție este un pas important către un viitor mai durabil și ne dorim ca această fabrică să devină un exemplu pentru alți investitori”, a spus primarul.

El susține că terenul achiziționat de 100.000 mp permite extinderea ulterioară a facilităților de producție, pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare continuă a companiei STADA. „Împreună, dorim să contribuim la îmbunătățirea calității vieții prin crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea economiei locale.

Astfel, construirea fabricii de medicamente STADA este un mare câștig pentru orașul nostru și ne dorim ca această investiție să prospere și să contribuie la dezvoltarea durabilă și la crearea de oportunități pentru toți locuitorii noștri”, a arătat edilul.

STADA România, subsidiara din România a grupului STADA Arzneimittel AG, anunță o investiție de 48,3 mil euro într-o fabrică de medicamente ce va fi construită în Parcul Industrial Arieș din Turda. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat.

Noua unitate de producție și ambalare va cuprinde inițial nouă linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an. Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 mp și permite o extindere rapidă a liniilor de producție până la un număr de 12.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut