Lucrări pentru „o mai bună vizibilitate în trafic”, pe drumurile județene

Consiliul Județean Cluj anunță că a demarat (în sfârșit!) o serie de lucrări de întreținere care au drept scop asigurarea unei mai bune vizibilități în trafic și, astfel, creșterea siguranței circulației rutiere pe drumurile județene pe care le are în administrare. Lucrările constau în toaletarea arborilor situați în apropierea căii de rulare și în zonele situate în vecinătatea drumului.

Potrivit CJ Cluj, operațiunile au demarat în cursul acestei săptămâni, pe sectorul de drum Vultureni – Panticeu, situat pe drumul județean 109A, „urmând ca, în perioada următoare, acestea să continue și pe alte drumuri județene sau acolo unde situație o impune”. Lucrările sunt executate cu ajutorul utilajelor din dotare și cu personalul propriu din cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat a Consiliului Județean Cluj.

De ani buni, traficul pe drumul Căpuș – Dângău – Râșca, și așa un drum îngust și cu multe serpentine, este îngreunat de vegetația crescută în neștire și care reduce serios vizibilitatea. Mai mult chiar, sunt situații în care, pentru a trece una pe lângă, mașinile se lovesc de crengile întinse până peste carosabil, ale copacilor.

Așadar, o măsură binevenită și îndelung așteptată. Și, dacă, tot acum se va remedia și diferența de nivel dintre carosabil și acostament (cel puțin pe drumul pe care l-am amintit sunt zone în care această diferență de nivel este de-a dreptul periculoasă, mai ales pe timp de noapte), CJ Cluj se va putea lăuda că a chiar luat măsuri pentru creșterea siguranței circulației rutiere pe drumurile pe care le are în administrare.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut