Lucrări edilitar-gospodărești în comuna Cășeiu

Au trecut și sărbătorile pascale, e timpul ca edilii orașelor și satelor să se apuce serios de lucru. Peste tot avem multe treburi gospodărești, care nu trebuie amânate. Așa gândesc și edilii comunei Cășeiu, care au planuri mari pe acest an, ca de altfel și în anii trecuți.

Având în vedere perioada în care ne găsim, în atenția gospodarilor din cele zece sate aparținătoare comunei se află buna gospodărire și înfrumusețare a localităților după iarna prelungită. Se face curățenie pe străzi, în curțile oamenilor, dar și pe zonele verzi, unde se plantează flori. Între timp s-au asfaltat noi străzi în centrul de comună, cum este drumul care duce spre gară. Este vorba de etapa a doua a investiției demarată anul trecut. În satul Coplean se finalizează lucrările de introducere a canalizării, iar în localitățile Guga și Sălătriuc zeci de familii se pot bucura de apă potabilă din sursa Gilău. Nu a fost uitată nici introducerea gazului metan în toate satele comunei, până în prezent doar la Cășeiu, Urișor, Coplean și Rugășești fiind rezolvată această problemă. În prezent au fost făcute toate demersurile în vederea introducerii gazului metan și în satele Gârboul Dejului, Guga și Sălătriuc. Lucrări de gospodărie comunală deosebit de importante pentru ridicarea nivelului de trai al populației.

Recent, în satul Guga a fost introdusă televiziunea prin cablu, un mare avantaj pentru locuitorii din zona respectivă, în viitor rețeaua fiind prelungită și în alte localități. Primarul comunei, Silviu Boldor, ne-a informat și despre alte investiții, din care amintim modernizarea infrastructurii rutiere agricole, adică amenajarea unor drumuri agricole (drumuri de hotar, cum se spune în mediul rural), o acțiune începută deja la Urișor și Cășeiu.

O altă acțiune de sezon inițiată de Primărie face parte din Campania Națională „Curățăm România, Vrem o țară fără deșeuri abandonate”. Prin grija administrației locale au fost identificate locurile de depunere a deșeurilor din împrejurimile satelor, atrăgându-se atenția populației asupra neregulilor constatate în acest domeniu. Pe afișierul din vecinătatea sediului Primăriei au fost publicate anunțurile referitoare la păstrarea mediului înconjurător.

Imediat după zilele de sărbători locuitorii comunei Cășeiu se apucă serios de muncile agricole, la ordinea zilei revenind pregătirea grădinilor pentru plantările de sezon. Să nu uităm, cetățenii din zonă sunt renumiți legumicultori, care asigură cu verdețuri piața agroalimentară din municipiul Dej.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut