Locuri de parcare pentru biciclete la Gherla

Cândva un orășel liniștit de provincie, în prezent municipiul Gherla este tot mai aglomerat, la orele de vârf abia poți circula pe străzile orașului. Responsabili cum sunt de obicei față de problemele urbei de pe Someș, consilierii gherleni au luat o hotărâre înțeleaptă referitoarea la reglementarea circulației pe raza localității.

La ultima ședință a Consiliului Local a fost prezentat un referat cu privire la amenajarea de parcări de biciclete în jurul unităților de învățământ, având în vedere că tot mai mulți copii se deplasează la școală cu biciclete, care trebuie lăsate undeva. La asta s-au gândit edilii municipiului și au luat inițiativa de a înființa locuri de parcare pentru biciclete. Nu numai elevii se deplasează cu aceste mijloace pe două roți, ci chiar și părinții care îi însoțesc sau care la orele amiezii îi așteaptă la poarta școlii. În cadrul Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” deja există un asemenea spațiu – ne-a informat directoarea școlii, prof. Corina Iftinca.

Valoarea totală a proiectului este de 330.132,60 lei, din care 213.815,50 lei este valoarea eligibilă aprobată spre finanțare prin POR 2014-2020, iar diferența de 116. 315,10 lei este valoarea suportată din bugetul local. Merită pe deplin investirea acestor  sume de bani pentru aceste amenajări, ținând  cont de protejarea copiilor.

Deci, părinții și copiii gherleni pot fi liniștiți, prin grija Primăriei, în apropierea unităților de învățământ din municipiu în curând vor avea parcări de biciclete, așa cum se întâmplă în marile orașe ale țării.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut