Localitatea din județul Cluj cu cel mai mic procent de vaccinare

Municipiul Cluj-Napoca are un procent de vaccinare de 40,63 % (locul III ca și localitate pe țară), iar cel mai mic grad de vaccinare se înregistrează la nivelul, județului Cluj, în localitatea Măguri Răcătău, cu un procent de vaccinare de 4.96%, se arată în raportul de activitate al prefectului județului Cluj, Tasnádi István, prezentat ieri.

Din evaluările făcute la nivel național, în prezent, județul Cluj se situează pe locul II cu un procent de vaccinare de 30,2 %.

Trei dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Pe timpul stării de alertă, au fost efectuate 1.410 de acțiuni punctuale în zonele și mediile unde se putea concentra un număr mai mare de persoane în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale/comportamentelor de risc epidemiologic, din care 783 ale efectivelor I.P.J. Cluj, 262 în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj „Alexandru Vaida Voevod” și Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio Pop”, precum și în cooperare cu Poliția Locală. Au fost înregistrate 3 dosare penale privind comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Acțiuni ale Corpului de Control

Corpul de Control al prefectului a avut patru acțiuni, iar unitățile administrativ-teritoriale unde s-au efectuat controale au fost Baciu, Căpușu Mare, Fizeșu-Gherlii, Jichișu de Jos. Tematica abordată a fost modul de îndeplinire a atribuțiilor ce revin primarului și secretarului din fiecare unitate administrativ-teritorială verificată și a aspectelor sesizate de către cetățeni prin intermediul petițiilor adresate Instituției Prefectului. Printre altele, au fost constatate deficiențe cu privire la completarea registrului agricol, deficiențe cu privire la aplicarea Programului de măsuri pentru combaterea birocrației în activitatea de relații cu publicul sau deficiențe cu privire la îndeplinirea obligației de transparență în cadrul procedurilor de elaborare a proiectelor de acte normative.

Procent de promovabilitate mic la examenul de obținere a permisului auto

În raport se mai arată că au fost planificate și au susținut examenul de obținere a permisului auto,

la proba teoretică, un număr de 17.022 persoane din care 9.745 au fost admiși, iar 7.277 respinși. Procentul de promovabilitate a fost de 42,75%.

La proba practică s-au prezentat un număr de 14.714 candidați, din care 4965 candidați au fost declarați admiși, iar 9749 candidați au fost declarați respinși; Procentul de promovabilitate a fost de 33.74%.

Au fost emise 35.070 permise de conducere, din care 26.097 preschimbări de permise.

În ce privește activitatea de înmatriculare și evidență a autovehiculelor, s-au efectuat 37.809 de radieri, 54.534 de înmatriculări și s-au dat 28.282 de autorizații de circulație provizorii.

Referitor la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Cluj, au fost primite 12.042 cereri și au fost eliberate la titulari un număr de 11.303 pașapoarte simple electronice și 739 pașapoarte simple temporare. De asemenea, s-au dat 60 de amenzi în valoare de 1.048 de lei, pentru pierderea, distrugerea sau deteriorarea pașapoartelor.

Alte acțiuni de verificare și monitorizare

În document se mai arată că prefectul a monitorizat, de la preluarea mandatului, desfășurarea Recensământului General Agricol-2021 la nivelul județului Cluj, în calitate de președinte al Comisiei Județene Cluj pentru Recensământul General Agricol – 2021 și a urmărit Programul Laptele și Cornul pentru unitățile școlare din județ, într-o cooperare foarte concretă cu Consiliul Județean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Direcția de Sănătate Publică Cluj, Direcția Sanitar -Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj.

De asemenea, s-au efectuat verificări, prin comisii de specialitate, ale modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități pentru asigurarea secțiunii de scurgere a apelor mari, la nivelul unităților administrativ-teritoriale pentru prevenirea producerii de inundații. Au fost stabilite măsuri, cu termene și responsabilități în sarcina unităților administrativ-teritoriale, pentru eliminarea neconformităților constatate în teren. Verificările au vizat un număr de 47de unități administrativ-teritoriale.

De asemenea, în raport se mai arată că au fost evaluate un număr de 12 focare de Pesta Porcină Africană, din 11 unități administrativ-teritoriale din județul Cluj, respectiv: Câmpia Turzii, Huedin, Bobâlna, Dăbâca, Feleacu, Florești, Căianu, Chiuiești, Câ țcău, Mihai Viteazu, Panticeu și au fost stabilite măsurile conform legislației specifice în vigoare

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut