Lista adăposturilor de protecție civilă

În 4 martie s-au împlinit 46 de ani de la cutremurul din 1977, iar asociația de protecție a consumatorilor InfoCons, prin aplicația gratuită InfoCons, pune la dispoziție secțiunea SOS, disponibilă și în momentul în care telefonul nu mai este conectat la nicio rețea de internet (off-line), unde se găsesc informații utile pentru situații de urgență.

.

Aplicația furnizează, în secțiunea SOS, și lista adăposturilor de protecție civilă. În funcție de zona aleasă de fiecare persdoană, aplicația generează automat harta cu adăposturile de protecție civilă. În cazul situațiilor de urgență majoră, se poate apela la această hartă pentru a alege cele mai apropiate adăposturi pentru protecție civilă. Pe teritoriul României se găsesc 4.538 de adăposturi de protecție civică, distribuite în toate județele țării.

De asemenea, în secțiunea SOS, se găsește și lista cu toate numerele utile și de urgență la nivel local, national și internationa, precum: Ambulanță, Poliție, Protecția Consumatorilor, Pompieri, Poliția de Frontieră, Turism, Direcții de Sănătate Publică, Primărie, Mediu, Telecomunicații etc.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut