Lincar: ”Cu 10-12 mii de oameni la stadion, sunt sigur că vom câștiga cu Petrolul”

U Cluj joacă marți, de la ora 19, pe Cluj Arena, un meci care, în cazul unei victorii, poate să o ducă din nou pe loc direct promovabil în Liga I, cu patru etape înainte de finalul sezonului. Jucătorii lui Erik Lincar au avut antrenamente zilnice, în ciuda sărbătorii pascale, și cu toții așteaptă un număr cât mai mare de suporteri la stadion pentru a-i ajuta să câștige aceste trei puncte extrem de importante. Antrenorul Universității, Erik Lincar, și căpitanul Romario Pires au prefațat întâlnirea de marți cu liderul clasamentului, Petrolul Ploiești.

”N-am avut niciodată vreun complex legat de cineva, și nici U Cluj n-ar trebui să aibă vreunul față de Petrolul Ploiești. Întâlnim o echipă foarte solidă, periculoasă mai ales prin jucătorul lor de atac, Diara, care a reușit foarte multe goluri. În plus, după cum am văzut și la meciul tur, cea mai periculoasă fază a lor a fost o lovitură de colt, din minutul 72, când mingea a trecut milimetric pe lângă bară. De aceea, va trebui să fim foarte atenți. E adevărat că ei vor veni, din nou, să joace la un 0-0, n-au de ce să riște, se vor mulțumi și cu un meci egal, au șase puncte avans față de noi. Va trebui să fim foarte concentrați, cu mult entuziasm, să fim, din punct de vedere fizic, la cel mai înalt nivel, și să-i provocăm la joc. Să avem calitate, să ducem mingea de cât mai multe ori în fața porții, și, zic eu, că dacă toate aceste lucruri se vor întâmpla, vom avea și succes.

Fazele fixe pot fi cheia acestui meci, așa cum a fost în multe meciuri în acest play-off, de aceea trebuie să fim foarte atenți, mai ales pe faza de apărare. Și noi, anul acesta, chiar am reușit să marcăm câteva goluri din faze fixe, și sper să fim la fel de inspirați și la jocul cu Petrolul. Am vorbit <<cu cine trebuie>>, și va fi o vreme bună la ora meciului.

Îi așteptăm pe suporteri cu mare drag să vină la meci. Chiar am fost la meciul de baschet (U BT – Ludwigsburg, n.red) unde a fost o atmosferă extraordinară, echipa a fost aproape mereu condusă, dar au existat momente-cheie în care suporterii, prin încurajări, prin energia pe care au transmis-o, puteau întoarce soarta meciului. Ca să fac o paralelă, jocul ăsta a fost o finală, practic, a fost un meci cu presiune, s-a văzut asta și în evoluția jucătorilor, și, de aceea, e important ca în momentele complicate și dificile să ai suporterii alături de tine. Eu sunt sigur că dacă vom reuși să ne strângem mai mult de 10-12.000 de oameni, pentru jucători va fi extrem de important și, zic eu, vom avea mari șanse să obținem punctele care sunt puse în joc.

Nu m-a surprins egalul dintre Slobozia și Hermannstadt, am spus că acolo va fi greu de câștigat. Gazdele au reușit să obțină trei egaluri pe teren propriu, mai au un joc cu Chiajna și cu Petrolul. Cel cu Petrolul nu știu ce miză va mai avea, de aceea spun că, în momentul de față Petrolul e 99 la sută promovată în Liga I. Dar, fiecare echipă, până la urmă, își urmărește interesul. E acest loc 4, la care și Slobozia și Chiajna speră. Pe noi ne interesează locurile de sus ale clasamentului, ne dorim să obținem din aceste jocuri maxim de puncte ținând cont că jucăm trei meciuri acasă și două în deplasare, iar obiectivul nostru este să obținem promovarea directă, fără a mai trece prin meciurile de baraj.

”A trimis mama-soacră ceva de Paște și am gustat din mâncărurile tradiționale. Am avut o mică sărbătoare în vestiar acum, dar nu e timpul să petrecem acum. Va fi, din punctul meu de vedere, un meci foarte greu. Petrolul e o echipă bună, e liderul, dar noi jucăm acasă, avem suporterii de partea noastră, sunt sigur că băieții sunt foarte concentrați, o să facem un meci bun și o să putem scoate maximul de puncte din acest meci. Cine dorește, cine poate să vină la stadion, e bine primit. E foarte important atunci când ieșim pe teren să vedem un stadion plin, ne ajută foarte mult asta”, a declarat și căpitanul ”Șepcilor roșii”, Romario Pires.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut