Liga a IV-a | Vulturul 2020 Mintiu Gherlii s-a instalat în fruntea clasamentului

După ce în toamna trecută Vulturul 2020 Mintiu Gherlii a fost exclusă din campionatul ligii a IV-a, în momentul în care conducea autoritar în clasament, echipa a pornit ca din puşcă în acest sezon competițional. Formaţia antrenată de George Cotuţiu a câştigat şi în weekendul trecut cu scorul de 3-1 (0-0) în faţa Viitorului Gîrbău. A fost un succes mai greu conturat, după ce în prima etapă, tot pe teren propriu, echipa din Mintiu Gherlii a surclasat, cu 7-0, pe vecinii de la Atletic Olimpia Gherla. Misiunea mai grea în faţa grupării din Gîrbău se poate explica prin întărirea oaspeţilor cu mai  mulţi  foşti jucători ai Sănătăţii Cluj, unii cu mare experienţă în eşalonul trei.

O  altă echipă cu debut bun în acest sezon este și Arieşul Mihai Viteazu, învingătoare în deplasare pe terenul celor de la Atletic Olimpia Gherla, cu scorul de 4-1 (1-0). Golurile celor de la  Arieşul au fost reușite de Busuioc (2), Moldovan şi Alună, în timp ce de la gazde a înscris Simion Gorgan, în prelungirile partidei.

Nu s-au lăsat mai prejos nici celelalte echipe de pe Arieş. Unirea Tritenii de Jos a învins, acasă, cu  3-2 (1-2), pe noua promovată Speranţa Jucu, bifând a  doua victorie consecutivă. La rândul ei, Victoria Viişoara a învins, tot pe teren propriu, o altă promovată, Viitorul Mihai Georgescu, cu scorul de 3-0 (3-0), după reuşitele lui Paul Cubleşan,  autor al unui hat-trick.

Singura formaţie din zona Turzii care nu a obţinut  nici un punct în această etapă este Sticla Arieşul Turda, care, după retrogradarea din această vară din liga a III,-a nu se regăseşte deloc. La sfârşitul săptămânii trecute, ”sticlarii” au suferit o nouă înfrângere, 3-4 (2-1), în deplasarea de la Academia de Fotbal Floreşti. Un rezultat mai puţin aşteptat am consemnat pe IclodArena, unde Unirea nu a reuşit decât un 0-0 cu echipa secundă a Minerului 1947 Ocna Dej.

Pe primele trei locuri ale clasamentului se află Vulturul 2020 Mintiu Gherlii, Arieşul Mihai Viteazu şi Unirea Tritenii de Jos, toate cu 6 puncte. Atletic Olimpia se află pe ultimul loc, cu 0 puncte.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut