Liga a II-a | Unirea Dej, un punct preţios obţinut la Slobozia

Antrenorul dejenilor, Dragoş Militaru a fost avertizat de forţa de joc pe teren propriu a echipei din Slobozia, ocupanta locului doi în clasament. Ca atare, tehnicianul grupării de pe Someş a făcut câteva schimbări în formaţie, după 7 etape de stat pe bancă întroducându-l în poartă pe internaţionalul moldovean (rezervă în partida cu România) Dorian Railean şi folosind de la începutul jocului pe căpitanul de echipă Marius Cătinean, revenit după o accidentare destul de gravă, care l-a ţinut pe margine nu mai puţin de 7 luni.

Încă de la începutul confruntării de la Slobozia s-a văzut intenţia oaspeţilor de a pune accent pe apărare, folosind în mijlocul defensivei pe experimentatul Mihai Kereki, sâmbătă cel mai bun om al dejenilor, stâlpul apărării, care a evoluat fără greşeală, respingând toate atacurile ilfovenilor. Tactica dejenilor a  dat roade, la un  contraatac, în minutul 34, Florin Blaj intră în careul gazdelor, unde este faultat de portarul Mario Contra, iar penaltiul acordat just de centralul   Bogdan Dumitrache din  Bucureşti  este fructificat de Alex Pop. Astfel, Unirea Dej conduce cu 1-0 , scor pe care fotbaliştii trupei clujene încearcă să-l conserve, întărind  şi  mai mult compartimentul defensiv, lăsându-l în faţă doar pe incisivul Angelo Cocian,

În minutul 61, cei din Slobozia au egalat prin Christo Bolohan, care a reluat mingea de la 7 metri printre picioarele goolkeperului Dorian Railean. Până la sfârşit, gazdele au fost nevoite să se mulţumească cu un punct, iar Unirea Dej s-a întors acasă cu un egal nesperat.

Echipa Unirii Dej: Railean – Maftei, Kereki , D. Pop, Roş – Al.  Militaru,  Cătinean, Ad. Pop, Cocian – Fl. Blaj,  Alex Pop. Au mai jucat Burdeţ, Buta, Gâţ, Chira, Greu.

”Cum ne așteptam, a fost un meci contra unei echipe foarte bune, care își dorea dorea să termine anul cu victorie pe teren propriu, victorie care le asigura într-un procent foarte mare accederea în play-off. Ne-am luptat pentru fiecare minge și am reușit să dăm gol primii, apoi am mai avut o ocazie unul contra unul cu portarul, în minutul 59, la care puteam închide jocul. Cred că după primirea golului ne-am apărat foarte bine, echipa gazdă neavând ocazii clare sau mari de gol. Dimpotrivă, noi am mai avut două contraatacuri din care au ieșit două situații mari de gol, nefructificate însă.

Una peste alta, mă pot declara mulțumit pentru că este un punct foarte important împotriva unei echipe aflată într-o formă foarte bună, clasată pe loc de play-off. Este totodată un punct de moral după ultimele două meciuri în care, deși jocul nostru a fost bun, nu am reușit să acumulăm puncte”, a declarat antrenorul Unirii Dej, Dragoș Militaru, la finalul partidei.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut