Liderul PSD Cluj: „Pe noi nu ne-a invitat nimeni la putere”

Social democrații clujeni vorbesc despre posibile scenarii pentru ieșirea din criza politică și răspund celor care acuză că de fapt, PSD nu vrea să preia guvwernarea. Anticipatele sunt soluția, atrag atenția aceștia, pe de altă parte.

Suntem într-o criză provocată de guvernul  liberal Cîțu în goana lor (n.red a liberalilor) după putere. Deși moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost adoptată cu un vot record, liberalii îl propun, din nou, pe Super-Cîțu în funcția de premier, învocând drept motiv de bază cutumele partidului.

Suntem acuzați că nu dorim să preluăm guvernarea, însă, problema este foarte simplă: pe noi nu ne-a invitat nimeni la putere. Abia luni suntem chemați la Parlament pentru consultări. PSD nu are majoritate parlamentară și nici nu se poate forma o majoritate coerentă și legitimă”, a declarat liderul PSD Cluj, Alexandru Cordoș, pentru Făclia de Cluj.

Președintele social democraților clujeni punctează și câteva soluții.

„A picat Guvernul Cîțu și acum întreaga populație se întreabă ce urmează.  Soluția PSD pentru ieșirea din criză este reprezentată de realizarea unei înțelegeri între toate partidele politice pentru instalarea unui guvern de tranziție, format din specialiști, până la primăvară, timp in care să fie declanșată procedura alegerilor anticipate.

Noi am expus deja, o serie de amendamente și măsuri esențiale, pentru următorul guvern, pentru a face față situației actuale de criză, printre care se numără: gestionarea pandemiei, plafonarea prețurilor la energie, creșterea salariului minim în noiembrie 2021 și ianuarie 2022, sistem de implementare urgentă a PNRR si absorbția accelerata a fondurilor europene aflate la dispoziție (exercițiul in derulare 2014-2024) și finanțarea autorităților locale pentru funcționare și finalizarea de investiții cu fonduri UE. În acest moment nu știm ce soluție se va degaja pentru viitorul guvern”, a mai spus Alexandru Cordoș.

Social democrații sunt însă siguri că dacă va reveni Florin Cîțu nu se va rezolva nimic, „Cu Cîțu nu se face majoritate, iar în acest scenariu ar fi catastrofal pentru România să accepte un guvern minoritar”, a mai precizat liderul PSD Cluj.

  •  

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut