Licitație pentru calea ferată Coşlariu – Cluj-Napoca

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a lansat licitaţia deschisă pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic necesare modernizării liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca, astfel încât trenurile de călători să poată circula cu o viteză maximă de 160 km/h, iar cele de marfă cu 120 km/h.


Potrivit unui comunicat al companiei, lungimea liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca este de aproximativ 99 de kilometri, iar valoarea estimată a contractului pentru modernizarea acestei linii este de peste 52,32 milioane de lei, sursa de finanţare fiind asigurată, în procent de 85%, din finanţare externă nerambursabilă.
„Studiul de fezabilitate şi Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe Coşlariu – Cluj-Napoca au drept scop identificarea soluţiei optime din punct de vedere tehnic, economic şi operaţional, ţinând cont de conformarea în relaţie cu standardele europene şi cerinţele de interoperabilitate la nivelul reţelei feroviare româneşti”, se menţionează în comunicatul companiei.
Obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Coşlariu şi Cluj-Napoca, pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate, precum şi îndeplinirea următoarelor obiectivelor specifice, respectiv creşterea vitezei de circulaţie şi, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secţiune şi creșterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turişti.
De asemenea, se urmăreşte creşterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern şi internaţional şi îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.
„Valoarea estimată a contractului este de 52.329.361,16 RON, sursa de finanţare fiind asigurată în procent de 85%, din finanţare externă nerambursabilă, acordată CNCF CFR SA conform Acordului de Finanţare nr. INEA/CEF/TRAN/N2019/2091833/22.10.2020, respectiv 15% finanţare naţională, alocată de la Bugetul de Stat. Durata contractului este de 23 de luni”, se mai arată în comunicat.
Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în în Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare al achiziţiilor publice (SICAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut